Vije-sti

Jam Ritual i Mahatma u zagrebačkom Klub.-u

Jam Ritual i Mahatma u zagrebačkom Klub.-u

Klub će u petak, 20.ožujka, ugostit varaždinski bend Jam Ritual te zagrebačke povratnike na scenu, bend Mahatma.

Jam Ritual su varaždinski blues rockeri, koji od 2009. godine sviraju skupa, a kao dokaz kvalitete je činjenica da su do sada odradili preko sto koncerata diljem Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Na 7. INmusic Festivalu nastupali su prije benda Gorillaz Sound System, britanski bend Skunk Anansie ih je odabrao da sviraju kao predgrupa na njihovom koncertu na Špancirfestu u Varaždinu, a Tvornica kulture da nastupaju kao predgrupa odličnom L.A. bendu , Rival Sons (na poziv njihovog tour managera).

Ove godine izdali su svoj album prvijenac “Greasebucket”, koji je snimljen je u mostarskom studiu MC Pavarotti na SSL pultu na kojem su svojedobno snimani albumi Sex Pistolsa, U2-a, Iron Maidena te jedne od zadnjih snimaka Bob Marleya. Za miks i mastering “Greasebucketa” odgovoran je Matko Grgas te Ivan Ban.

Album je od 01.ožujka dostupan u potpunosti na Youtube-u i tako će biti dostupan svima besplatno,a ukoliko netko želi svoj fizički primjerak albuma, mogu ga naručit putem Facebook stranice ( www.facebook.com/JamRitual ili putem jamritual.com stranice, odnosno elektroničke pošte:thejamritual@gmail.com .

Premijerno se pjesme sa novog albuma mogu uživo čuti upravo 20.ožujka. u Klubu.


Mahatma

FOTO: Mahatma na HOP festivalu


Bend Mahatma iz Hrvatskog zagorja postoji od 2000. godine, a na samom početku izdali su dva izdanja, LP „Motorpeople“ 2001. te EP „Format c:“ 2004. godine. Dvije pjesme „Visitor“ i „Let Life“ izlaze na kompilaciji najboljih alternativnih bendova iz Hrvatske koju je 2006. izdao Dallas Records pod nazivom “New Underground: Hard Hitters From Croatia”. 2006. godine Mahatma je započela rad na svojem 3. studijskom izdanju „Love and Music“. Uz vrlo rijetke koncertne nastupe rad na albumu se protegnuo na osam godina, od kojih dvije i pol u studiju.

Danas, deset godina kasnije Mahatma se polagano vraća na scenu novim albumom „Love and Music“ koji donosi Mahatminu karakterističnu grandžersku dušu dodatno oplemenjenu dugogodišnjim istraživanjem raznolike glazbe. Na albumu se nalazi 11 pjesama koje će se izdavati sukcesivno, pjesmu po pjesmu, spot po spot, tijekom 2015. godine. Kao najavni singl predstavili su video spot za pjesmu “I Play You Vibrate”.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 20kn, dok će na ulazu biti 25kn.

Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Aquarius CD shop, Varšavska 13
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• Entrio – www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni