Vije-sti

Odlični Stoned Jesus vraća se u Zagreb

Odlični Stoned Jesus vraća se u Zagreb

Jedan od najpopularnijih svjetskih doom/stoner bendova Stoned Jesus postao je domaći u Zagrebu. Ukrajinci su već jednom rasprodali Good Vibrations, a ovom prilikom će im se u srijedu im se na pozornici pridružiti zagorski velikani Mahatma i relativno svježi zagrebački bend Daughters of Kilimanjaro. Nakon bendova na scenu stupa DJ Kneža s prigodnom slušaonicom.

Stoned Jesus po treći put dolazi uVintage Industrial Bar, a u sklopu "Five Thunders Roar" toura sviraju kompletan proslavljeni album "Seven Thunders Roar" koji ove godine puni pet godina od objavljivanja! Osim spomenutog albuma, momci će dakako zasvirat i stvari s prvijenca "First Communion" te aktualnog izdanja "The Harvest".

Mahatma je alt rock bend nastao još 2000. godine kojeg čine Luka Juranić – bass, Dražen Završki – vokal/gitara, Marko Tršinski – bubnjevi i Saša Bunić Eugen- gitara. Već naredne godine izdali su prvi album "Motorpeople", a nakon njega i EP "format c:". Tokom duge koncertne pauze momci su prema vlastitom priznanju redovito radili na novom materijalu, što je rezultiralo sjajnim najavnim singlom i spotom "I Play You Vibrate" i napokon albumom "Love & Music". S albuma su izbacili još dva spota "I Feel Fine" i "Reason I Quit". Momci trenutno rade na nečem novom, nečem divljem što bi trebalo ugledati svjetlo dana u narednim mjesecima. Nakon što su pokorili London i Švedsku dolaze isto učiniti i Vintageu.

Daughters Of Kilimanjaro je alternative rock/post-rock/prog rock zagrebačka petorka u sastavu Fila – vokal, Vedran – gitara, Taro – gitara, Tibor – bass, Slat – bubanj. Nakon premijernog giga u klubu Medika dolaze se predstaviti svekolikom puku i na Good Vibrationsu. 

Karte po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopi i Kavezu, a na dan će koštati 60 kuna ako ih ostane s obzirom na veliku potražnju.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni