Vije-sti

J.R. August otvara 16. Samobor Jazz Festival

J.R. August otvara 16. Samobor Jazz Festival

Ovaj vikend počinje Samobor Jazz Festival, a Samobor postaje grad vrhunskog jazza. Upravo njegov najpoznatiji festival tijekom 15 godina neprekidnog održavanja ugostio je brojna poznata imena domaće i inozemne jazz scene

Sjajan glazbeni program očekuje nas i ove godine, a nastupit će: Yogi Lonich Trio, J.R. August, Bruno Mičetić Quintet, Lela i Joe Kaplowitz, Big Band HLK te Gradska glazba Samobor. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Jedan od najutjecajnijih američkih gitarista hrvatskih korijena, Yogi Lonich s ostatkom svog trio sastava stiže po prvi put na Samobor Jazz Festival. Upravo njegov koncert koji će se održati u petak 19. lipnja u 21 sat, bit će sjajna uvertira u festival!ž

Festival službeno započinje u subotu 20. lipnja, a otvara ga ovogodišnji višestruki dobitnik Porina, talentirani glazbenik J.R. August koji će nastupiti u punoj postavi, u pratnji benda i velikog zbora koji je postao njegovim zaštitnim znakom. Prvi je to J.R.-ov nastup nakon što je u svibnju osvojio tri Porina, za najboljeg novog izvođača, za najbolji album alternativne glazbe i onaj najprestižniji, za album godine.

Idući vikend započinje nastupom Brune Mičetića i njegovog kvinteta, a koji će održati u petak 26. lipnja. Iza ovog svestranog riječkog jazz glazbenika brojna su studijska izdanja, a ove godine objavio je novi album “Out of the shadow" koji će promovirati i na 16. Samobor Jazz Festivalu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni