Vije-sti

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović predstavili novi singl

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović predstavili novi singl

Ususret nadolazećem koncertu ‘Magelli’ u Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu, 30.4. i koncertnoj promociji istoimenog izdanja, glazbeni art dvojac Mr.Lee & IvaneSky, Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović, objavili su spot za ‘Giganti’, pjesmu koju ćemo imati prilike čuti uživo u ZKM-u, a naći će se i na novom izdanju koje će uskoro biti dostupno i na vinilu.

'''Giganti’' su pjesma u kojoj kroz elektronski predložak fuzioniraju i neobični jezici, a u kojoj smo ugostili i solo piano skladatelja Arthura Annecchina. Giganti su nastali su u Pirandellovoj predstavi ‘’Gorski divovi’’ Paola Magellija u Rijeci, a spot se radio dvije godine s art direktorom Sašom Hessom. Neke od scena u crno-bijelom korištene su i u spotu ‘’Hello, how low?’’, a snimane su kao ljubavna priča u kojoj se oba partnera ‘’spremaju’’ sresti te na kraju gledaju na ekranu art kina u što je taj susret prerastao? To ćemo doznati u idućem spotu’’ – poručila je Mazurkijević.

oncert i promocija izdanja ‘Magelli’ u Zagrebačkom kazalištu mladih  priprema se u čast Paola Magellija, jednog od najcijenjenijih redatelja ovih prostora s kojim Mr.Lee & IvaneSky surađuju već više od desetljeća, a na koncertu će im se pridružiti glazbeni i kazališni gosti - među izvođačima će se naći Zoran Prodanović Prlja u izvedbi ‘Tvoje su priče Eiffelov toranj’, stižu glumice Lucija Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš, a orkestrom će ravnati dirigent Olja Dešić. Uz glazbene goste, pridružit će im se tekstopisac i gitarist Mate Matišić i njegov sin Šimun Matišić, vrhunski vibrafonist.

‘’Nadamo se nevjerojatnoj energiji u kojoj možemo proslaviti naše posljednje albume koji su izašlu u tišini i predstaviti vam glazbu koja je nastala u i izvan kazališta. Vidimo se 30.4. u ZKM-u, ulaznice možete kupiti na Eventimu!’’ – poručila je Ivanka.

Ulaznice osigurajte u sustavu Eventim i na prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 140 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni