Vije-sti

Inovativni jazz pijanist Zvjezdan Ružić na Tvrđavi Barone

Inovativni jazz pijanist Zvjezdan Ružić na Tvrđavi Barone

Svoj najnoviji, ujedno i prvi solistički projekt - „Pianotron“ Zvjezdan Ružić šibenskoj će publici predstaviti 25. srpnja na Tvrđavi Barone

Inovativnog riječkog pijanista šira je javnost upoznala nakon izvedbe hrvatske himne koju je s Josipom Lisac izveo na predsjedničkoj inauguraciji, a oni koji njegov rad prate otprije znaju da se radi o talentiranom glazbeniku koji svakim projektom izlazi iz zone komfora. A "Pianotronom" je otišao i korak dalje.

Simultano sviranje koncertnog klavira i mellotrona, sintisajzera kojeg su proslavili Beatlesi, Ružićevu glazbu čini jedinstvenom u svijetu. Naime, ovo je prvi puta da je netko spojio klavijature na ovaj način, kombinirajući pritom akustični i elektronski zvuk, klasični i moderni pristup glazbi. Ružić mellotron koristi kao zamjenu za orkestar i ostale zvukove koji mu nedostaju u klavirskim skladbama da bi kroz glazbu opisao vlastiti doživljaj svijeta.

Ponajbolji hrvatski jazz pijanist u svojoj karijeri broji pet Porina, šest strukovnih nagrada Status Hrvatske glazbene unije i četiri autorska albuma, te brojne nastupe na svjetskim i domaćim pozornicama. Među njima se ističu prva službena promocija trećeg autorskog albuma Pandaland u najstarijoj koncertnoj dvorani u Šangaju, koncertna turneja s 2 Cellos, te plutajući koncert održan nasred maksimirskog jezera, kojim je predstavio album Delightful F.

Sljedeća jedinstvena pozornica u nizu je ona Tvrđave Barone, gdje publiku čeka fascinantna Ružićeva izvedba projekta „Pianotron“.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna u prodaji su u sustavu Eventim te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture Šibenik: Tvrđavi Barone te u City Pointu gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10% pri kupnji ulaznica.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni