Vije-sti

Impresivna PJ Harvey nastupit će na INmusic festivalu!

Impresivna PJ Harvey nastupit će na INmusic festivalu!

Na današnjoj novinarskoj konferenciji u Vintage Industrial Baru, INmusic festival najavio je još jednu sjajnu izvođačicu koja će nastupiti kao headliner INmusic festivala!

U novu su godinu organizatori INmusica ušli s najavom novog headlinera za jedanaesto izdanje najdugovječnijeg hrvatskog glazbenog festivala koji je prošle godine jubilarnim izdanjem proslavio deset godina postojanja.

PJ Harvey neosporni je kulturni i glazbeni idol. Od samih početaka, Polly Jean impresionirala je mnoge, a svakim novim uratkom njena karijera, ali i njen utjecaj na kulturu i umjetnost sve više dobivaju na snazi. Respektabilni glazbeni kritičari već su ju nakon prvog izdanog albuma, 1992. godine, prozvali najboljom autoricom i izvođačicom. U proljeće ove godine, izlazi dugoočekivani deveti studijski album još uvijek nepoznatog imena kojeg će, uz najveće hitove, na samom početku ljeta predstaviti i na INmusic festivalu! PJ Harvey konstantno pomiče granice oko sebe pri tome stvarajući neke od najmoćnijih i najemocionalnijih skladbi našeg vremena. Njena predanost kulturi vidi se i u kreativnom koketiranju s poezijom, arhitekturom i umjetnošću.

Autorske pjesme donijele su joj priznanja iz cijeloga svijeta, kako od strane fanova, tako i od strane kolega glazbenika te glazbenih kritičara. Uz brojne nagrade, jedina je glazbenica koja je osvojila čak dva prestižna "Mercury Music Prize" priznanja, čime je uvrštena i u Guinnessovu knjigu rekorda. Surađivala je s mnogo kvalitetnih glazbenika, uključujući Thoma Yorka, Josha Hommea iz Eagles of Death Metala i Queens of The Stone Age, Nicka Cavea, Björk te mnoge druge. Osim toga, suradnja sa Seamusom Murphyjem podigla je vizualnu stranu njenih uradaka na sasvim novu razinu umjetnosti.


Nakon sjajnog LP-a "Let England Shake" iz 2011. i nedavnog izdanja zbirke poezije "The Hollow of the Hand", Polly se vraća na scenu s dugoočekivanim novim albumom koji se snimao uživo pred publikom u Somerset Houseu u Londonu, a sve upućuje na još jedno vrhunsko ostvarenje. Premijernim nastupom u Hrvatskoj, na INmusic festivalu, samo će potvrditi svoj status istinske umjetnice i jedne od najboljih suvremenih glazbenica.

Jedanaesti INmusic festival će, uz PJ Harvey, uveličati Florence + The Machine, Yeasayer, Pat Thomas and Kwashibu Area Band i mnogi drugi.

INmusic festival #11 održavat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.

Ivana Belošević
Ivana Belošević

urednica, lektorica; "The west's asleep, let England Shake!"