Vije-sti

Hrvatska Funk Delegacija predstavlja The Mighty Mocambos

Hrvatska Funk Delegacija predstavlja The Mighty Mocambos

Stvarno, ali stvarno su rijetki bendovi iz mikro oblasti funk / soul revivala, tj. sa takozvane nu funk scene, koji kao cilj svog djelovanja imaju stvaranje originalnog, sirovog, autentičnog i novog Funk groovea. Upravo The Mighty Mocambos donose tu svježinu u klub Močvara u petak, 6. svibnja.

Koristeći se potpuno nepovezano i nenamjerno estetikom zvuka i mistikom izdanja, koju su prvi proizveli poets of Rhythm svojim izdanjima i skrovitim plasmanom 45ica, Mighty Mocambos su otišli korak dalje. Uz to što su majstori prašnjavih bubnjeva, saturacije vrpci, sviranja na karipskim padelama i polaganja fantastičnog originalnog Funk groovea na traku, ova neprikosnoveno originalna sedmeročlana Funk grupacija čak i sama štampa svoje 45ice na vlastitoj preši iz 70ih. Kako već možete zaključiti da su im autentični zvuk i originalne muzičke ideje na prvom mjestu, potrebno je naglasiti kako su također i pasionirani istraživači, arheolozi, ali i selektori sirovog Funk groovea. Vođa ovog bataljuna đavoljih duvača kaže da prije nego što odluče bilo što izdati, to mora biti i ono što bi zavrtjeli s vinila na plesnim podijima. Nuff said.

Nakon eksplozije Nu funk bendova tamo od ranih 2000tih, vrlo brzo su skoro svi počeli ušoslušno nalikovati jedno drugom kao doboš dobošu (Marva Whitney bilo tko?). Oni koji su preuzeli taj zvuk, nastao u periodu od 68'-74' i ugradili u njega dio sebe, odveli su Funk kao takav na višu razinu. A upravo takvi se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Među njih, uz legendarno mistične Bavarce Poets of Rhythm, pa naravno Budos band, Soul Investigatorse (a bome i Destroyerse), Haggis hornse, spadaju i The Mighty Mocambos (Hamburg, DE).
Nakon koncerta očekujte četveročlano izaslanstvo Hrvatske Funk Delegacije (Bijan / Borovich / Dr. Smeđi Šećer / Soul Bader) u rastavljanju podija na sastavne dijelove DJ matricom najsirovijih bubnjeva koji se mogu uopće čuti. Igdje.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 45 kuna, a moguće ih je nabaviti u Dirty old shopu u Tratinskoj 18. www.facebook.com/DirtyOldEmpire/ 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni