Vije-sti

Hojsak & Novosel - suradnja sa Stefanovskim na poznatoj Gibonnijevoj pjesmi

Hojsak & Novosel - suradnja sa Stefanovskim na poznatoj Gibonnijevoj pjesmi

Tihomir Hojsak i Filip Novosel, priznat glazbeni dvojac na tamburi i kontrabasu, poznati kao Hojsak & Novosel, predstavljaju spot za pjesmu „Divji Cvit“.

Ova Gibonnijeva pjesma našla se na njihovom posljednjem albumu Perle, na kojem su obradili neke od najljepših Gibonnijevih pjesama. Album je najavila njihova interpretacija pjesme „Hodaj“, koja je na YouTube platformi skupila skoro pola milijuna pregleda, a vjerujemo kako će i „Divji cvit“ dostići sličan interes od strane publike i slušatelja. Na pjesmi gostuje Vlatko Stefanovski, poznati makedonski gitarski virtuoz, koji im se pridružio i u spotu. Bitno za napomenuti je i kako su Hojsak, Novosel i Stefanovski za ovu vrhunsku izvedbu ove godine nagrađeni Porinom za najbolju instrumentalnu izvedbu. Spot je sniman na Brijunima, čiji su se kadrovi neobične i zadivljujuće prirode savršeno uklopili u video spot.

Suradnja s Vlatkom traje već nekoliko godina, on je jedan od prvih koji je prepoznao našu kvalitetu i na tome ćemo mu uvijek biti zahvalni. Skupa smo odsvirali već nekoliko zajedničkih koncerata i želja nam je bila suradnju dići na još višu razinu i snimiti ovaj spot. – komentirao je  Filip Novosel.

S Filipom i Tihomirom surađujem već duže vrijeme, gostujemo jedni drugima na koncertima i na albumima i drago mi je da smo zajedno snimili ovu verziju Gibonnijeve, po meni, najbolje pjesme, Divji cvit. I eto, ta numera je doživjela da dobije i Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu. Na Brijunima smo snimili spot, a vjerujem da će naše druženje i suradnja trajati, i veselim se već sljedećoj prilici kad ćemo se vidjeti i svirati zajedno opet. - izjavio je povodom suradnje Vlatko Stefanovski.

 

 

Režiju potpisuje Josip Grizbaher, direktor fotografije je Marko Džavić, kadrove s dronom snimio je Vedran Kliska, pod produkcijskom palicom Cinematic-a iz Osijeka.

Kad nam je Josip predložio Brijune, znali smo da će to biti pun pogodak jer tamošnji ambijent i priroda sjajno odgovaraju glazbi koju izvodimo. Brijuni su prepoznatljivi hrvatski simbol, baš kao što je i tambura, koja u ovoj izvedbi nosi većinu melodije, prepoznatljiv hrvatski zvuk. – ponosno je komentirao Tihomir.

Nakon radnog ljeta, dvojac Hojsak i Novosel 4. listopada očekuje nastup na Danima hrvatskog turizma u Osijeku, nakon čega kreću na svoju prvu turneju po Bugarskoj! Dečki će tako 10. listopada nastupiti u Gabrovu, 11. listopada u Plodivu, a 13. listopada u Burgasu.


Hojsak i Novosel posebno su ponosni na činjenicu da je poziv za nastupe u Bugarskoj došao od
Theodosiia Spassova, čuvenog virtuoza na kavalu, koji je na ovim prostorima poznat po čestoj suradnji sa Stefanovskim, a ujedno je dobitnik Grammyja i svih mogućih počasti u Bugarskoj. S Theodosiijem su Filip i Tihomir surađivali još na njihovom prvom albumu iz 2016. godine, a planiraju i zajedničke koncerte u Hrvatskoj. Upravo su Vlatko i Theodosii, uz duo Hojsak & Novosel, headlineri festivala na kojima nastupaju u Bugarskoj.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni