Vije-sti

Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski pjesmom Ogledalo najavljuje novi studijski album

Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski pjesmom Ogledalo najavljuje novi studijski album

Vlatko Stefanovski dugi je niz godina poznat i priznat kao jedan od najboljih svjetskih gitarista. Nenadmašnu tehniku i jedinstven senzibilitet jednako je uspješno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu - žanrovima koji su oblikovali njegov glazbeni put i obilježili ga kao umjetnika.

Nakon iznimno uspješnog akustičnog albuma Mother Tongue, Vlatko se vraća zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a novi album Taftalidze shuffle, čiji izlazak očekujemo za točno tjedan dana, sadrži sve ono zbog čega su sedamdesete bile posebne. 

Okosnicu novog  studijskog izdanja čini trio, a ovom prigodom Vlatku su se pridružili njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari. Nova, mlada ritam sekcija zvuči nevjerojatno zrelo i entuzijastično, a čitavom albumu daje posebnu vrijednost. Singl Ogledalo odlična je najava novog albuma za koji glazbu, tekst, aranžman i produkciju potpisuje upravo Vlatko Stefanovski, a radiofoničnu pjesmu prati i sjajan lyric video. Makedonski virtuoz ovim je singlom priredio uvod u novi, željno iščekivani kantautorski album koji će razveseliti sve ljubitelje dobre glazbe i kvalitetnog zvuka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni