Vije-sti

HC punk prvaci Ignite u Vintage Industrial Baru

HC punk prvaci Ignite u Vintage Industrial Baru

Ignite – socijalno osjetljiv, politički angažiran i zdravo nabrijan melodični hardcore punk/rock band iz Orange Countyja (Kalifornija) će u nedjelju 05. srpnja u sklopu europske turneje održati koncert u Vintage Industrialu.

Bend Ignite osnovan je 1993. godine u Orange Countyju u Kaliforniji, a ključni kotačić njegove snage i žestokog rock zvuka je Zoltán “Zoli” Téglás, frontmen mađarskih korijena, vegetarijanac čvrstih stavova, pjevač, autor i producent čija je biografija upotpunjena suradnjama sa sjajnim bendovima poput The Misfits, Motorhead i Pennywise. Osim toga, Téglás se početkom godine u Njemačkoj na stageu pridružio Machine Headu kako bi zajedno odvalili Igniteovu stvar ‘Bleeding‘ s albuma ‘Our Darkest Day’ koju su ti legendarni metalci iz San Francisca obradili i ubacili na b-stranu svoj 10-inchnog singla ‘Killers & Kings’.

Zahvaljujući svojoj angažiranosti, Ignite su tijekom karijere podržali nekoliko organizacija koje brinu za okoliš ‘Earth First’, ‘Doctors Without Borders’, ‘Sea Shepherd’ i ‘Pacifik Wildlife’, a na albumu ‘A Place Called Home’ objavljenom 2000. godine obradili su sva ta za njih goruća pitanja.

Tijekom karijere, bend je izbacio brojne singlove, demo snimke i albume od kojih je svakako najistaknutiji već spomenuti ‘Our Darkest Day’ objavljen 2006. godine.

Ignite broji veliki broj obožavatelja kod kuće, u Europi, ali i na ovim područjima čemu svjedoče sjajni izvještaji s koncerata održanih u Hrvatskoj i Sloveniji.

Kao predgrupa nastupiti će Katran, zagrebački hard core/rock band, nastao 2013. godine, sastavljen od članova poznatih bendova Igut, She Loves Pablo i Steppingstone. Sviraju hardcore, rock i metal, a nastupi su im uvijek nabrijane atmosfere jer kako i sami kažu: motivacija im dolazi iz bijesa i to prenose u muziku. Iza sebe imaju već nekoliko zabilježenih nastupa po Zagrebu i okolici, od kojih vrijdi izdvojiti nastupe kao  predgrupa Skindredu u Tvornici te Crowbaru u Močvari.

Koncertom Ignitea, Vintage Industrial Bar produžuje lanac sjajnih koncerata koji vas tamo čekaju u sezoni proljeće-ljeto, 28,05. The Real McKenzies, 05.06. The Vibrators, 06.06. Saint Vitus, 13.07. The Exploited, 09.07. D.O.A. i 30.07. Nick Oliveri (Queen of the Stone Age).

Ulaznice za Ignite u pretprodaji iznose 60 kn, na dan koncerta 80 kn, a mogu se kupiti u Dirty Old shopu u Vintage Industrialu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni