Vije-sti

Harry Stone novim singlom nastavlja privlačiti pažnju

Harry Stone novim singlom nastavlja privlačiti pažnju

Harry Stone, mladi glazbenik kojeg nazivaju „novim Jamesom Blakeom“, najnovijim singlom „Daydreaming“ najavljuje svoje debitantsko EP izdanje koje se iščekuje ovog proljeća.

Atmosferična pjesma progovara o izazovu povezivanja (pogotovo u doba pandemije), ali i o osobnom prostoru te zadržavanju svog identiteta u odnosu s drugima osobama. Kako je Harry aktualnu temu prenio u glazbu može se čuti i na glazbenim servisima: https://linktr.ee/harrystone 

Harryjev svijet alternativnog popa ističe se po gruboj iskrenosti i svim onim kompleksnim emocijama koje prate prijelaz iz adolescentske u odraslu dob, a svoj glazbeni put, uz već prepoznatljiv potpis, Stone nastavlja sanjajući. Aktualni singl „Daydreaming“ nastao je u koprodukciji s istaknutim producentom, glazbenikom i tekstopiscem Paulom Epworthom, poznat po suradnjama s Rihannom, Adele, U2-om, Florence and the Machine i brojnim drugima.

Glazbeno putovanje Harryja Stonea počinje u crkvenom zboru gdje je upijao gospel, blues i klasičnu glazbu. Paralelno s aktivnostima u zboru dane je - kao i svaki drugi tinejdžer - provodio uz videoigre, usputno otkrivajući elektronsku glazbu. Jednom kad je spojio ta dva svijeta – pisanje laganih klavirskih pjesama sa stvaranjem beatova – Harry je počeo razvijati ono što je danas njegov prepoznatljiv zvuk.

Nakon singlova „Love Gone Cold“ (nastalo u suradnji s Kennyjem Beatsom) i „Loaded“, nadolazeće EP izdanje opisuje se kao katarzični uvid u ekstreme modernog vremena u kojem živimo. Uzevši u obzir to da je Harry svojim talentom već privukao pažnju imenima kao što su Ed Sheeran, Paul Epworth, Kenny Beats i Lil Silva, očekivanja su, opravdano, velika.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni