Vije-sti

Grupa Aerodrom u Boogaloou proslavila

Grupa Aerodrom u Boogaloou proslavila "prvih 40 godina karijere"

U subotu, 22. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo održana je koncertna promocija albuma "Dnevni rituali”" Jurice Pađena i grupe Aerodrom.

Promociji su prisustvovali predstavnici medija, prijatelji i obožavatelji, a bend ih proveo kroz 40 godina bogatu karijeru koja je iznjedrila neke od najvećih hitova domaće rock scene. Gosti iznenađenja bili su Bane Pekar, karizmatični pjesnik koji stoji iza pseudonima "Seljobriti",  a koji je oduševio publiku s nekoliko recitacija, te Jelena Znaor, hula-hoop umjetnica.
"Vibra u zraku bila je odlična. Publika je sjajno reagirala na pjesme i drago mi je vidjeti da cijene ono što radimo. Osim pjesama koje su se zadržale kroz ovih 40 godina postojanja i koje smo dužni prezentirati na svakoj našoj svirci, publika je sjajno reagirala i na nove pjesme. Obično treba puno vremena da publika prihvati novi materijal, ali ovaj album zaista se brzo iskristalizirao. Veseli me činjenica da je u prvim redovima bilo zaista puno mlade publike, što je i meni pokazatelj kako je bend dugovječan te da naše pjesme prihvaćaju i nove generacije." rekao je Jurica Pađen.

"Jurica mi je ukazao veliku čast pozivom na 40. obljetnicu postojanja benda. On razumije ono što ja radim, ja razumijem ono što on radi i to je bilno dovoljno da postanemo prijatelji. Juricu pratim još od razdoblja Parnog valjka i Azre i vrlo često sam imao priliku gledati ga uživo, a sad smo i duhovna braća" dodao je Bane Pekar.

  Osim svevremenskih hitova "Obična ljubavna pjesma", "Fratello", "Stavi pravu stvar" i "Što si u kavu stavila" te novih pjesama "Neka bude", "Sunce mi se smije" i "Titanik", Jurica Pađen i Aerodrom na opće su oduševljenje publike izveli i "A šta da radim" te "Usne vrele višnje", uspješnice rock velikana Azre. Nakon prvih 40 godina karijere bend i dalje pokazuje zavidnu formu, sjajne sviračke sposobnosti i duh na kojemu im mogu zavidjeti i mnogi mlađi kolege.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni