Vije-sti

Goran Rukavina – koncertna promocija albuma u Pivani

Goran Rukavina – koncertna promocija albuma u Pivani

Večeras, 17.2., Pivani s početkom u 21 sat, Goran Rukavina održati če koncertnu promociju svojeg drugog samostalnog albuma.

Iako je album "Izbòr" njegov drugi samostalni album, Goran Rukavina u svojoj je dosadašnjoj karijeri snimio toliko albuma da ih ni sam više ne može prebrojati. Ovaj je studijski glazbenik dobitnik tri priznanja Hrvatske glazbene unije, od kojih i za najboljeg kontrabasista godine. Uz svoj glazbeni angažman, Goran je u Sloveniji poznat i kao voditelj glazbenog programa u Hiši Slamič-Ljubljana.
Album "Izbòr", objavljen za Dallas Records, sadrži deset skladbi. Žanrovski ih se može najlakše odrediti kao pop s primjesama jazza i funka. Iako treba istaknuti da takvo suhoparno žanrovsko opredjeljenje albuma "Izbòr" nedovoljno govori o svemu što ovaj album nudi. Skladbe, većinom ljubavne tematike, iznimno su slušne, ali istovremeno uspijevaju izbjeći banalnost teksta i izvedbe koje često prate takav žanr.
Glazbu, tekst i aranžman za pjesme na albumu napisao je u cijelosti Goran Rukavina. U tom ga je poslu pratila vrhunska snimateljska ekipa: Matko Grgas, Žiga Kožar, Gregor Ftičar, Zvjezdan Ružić, Klemen Smolej, Miha Hawlina, Vid Ušeničnik, Primož Grašič, Petra Greblo, Mojca Rukavina, Sabrina Hebiri i Sanja Mlinar Marin. Takva je ekipa ujedno i jamac za filigransku kvalitetu ovog glazbenog uratka, kroz čiju sevrhunsku izvedbu može dobiti uvid u jedno od stvaralačkih razdoblja u životu Gorana Rukavine.

17.2., 21 sat, ulaz slobodan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni