Vije-sti

Svemir u Kavezu promovira spot za

Svemir u Kavezu promovira spot za "Dunjinu pjesmu"

Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za "Dunjinu pjesmu", u Kavezu u petak, 4 studenog.

"Svemir je uglavnom prazan prostor", piše na Facebook stranici Svemira. No Svemir Zvonke Obajdin zapravo je ispunjen glazbom koju piše i izvodi od 2009. godine, u početku kao samostalna izvođačica, a od 2011. i kao frontwoman vlastitog benda, spajajući utjecaje koji dolaze kako iz akustike, folka i bluesa, tako i od strane punokrvnih gitarističkih bendova poput Beatlesa, Buzzcocksa ili Smithsa.

Prvi album jednostavnog naziva "Svemir" objavljuju 2012. godine u vlastitom izdanju, a već s prvijencem dolaze na godišnje top liste najboljih albuma alternativne glazbe. Iste godine mijenja se i postava benda te bend od tog trenutka djeluje u sadašnjoj postavi - Matko Boršić na bubnjevima, San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima,Aleksandra Dokmanović na električnoj gitari, dok Zvonka uz pjevanje kombinira akustičnu ili također električnu gitaru, ali i klavir.

Bend 2014. godine ponovno vlastitim snagama objavljuje drugi album "Tako jako" koji polučuje još veći uspjeh od prvijenca i svoje mjesto nalazi na regionalnim listama najboljih albuma. Ovog proljeća objavljen je i treći, njihov najzreliji album "Male laži". Aktualni singl Dunjina pjesma na neki je način, prema riječima Zvonke Obajdin, posveta Lou Reedu kao jednom od njenih velikih uzora, a tekst je napisala imajući na umu njegove pjesme sa ženskim imenima u naslovu (Lisa says, Candy says, Stephanie says).

Dunjina pjesma ovih će dana dobiti i svoje video izdanje s potpisom Marine Uzelac koja je do sada radila spotove za Artan Lili, Nežni Dalibor, Ti, Seine i mnoge druge.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli, a dobrodošle su i donacije u lončić iz kojeg sav prikupljen iznos ide isključivo izvođačima kao potpora njihovom radu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni