Vije-sti

Glen Hansard uskoro u Zagrebu

Glen Hansard uskoro u Zagrebu

Glen Hansard, jedan od autora pjesme "Falling slowly" nagrađene Oscarom, premijerno će nastupiti u Hrvatskoj 9. ožujka 2016. u koncertnoj dvorani Lisinski.

Ovaj kantautor proslavio se mjuziklom "Once" koji je na Sundance Festivalu osvojio nagradu publike te odmah krenuo u kino distribuciju zaradivši 150 puta više nego što je u njega uloženo.

Smiješno malim budžetom, "Once" je postigao uspjeh pa je svoj put našao i do kazališnih dasaka, osvojio osam Tonyja i jedan Grammy. U londonskom kazalištu Phoenix, ovaj mjuzikl igra osam puta tjedno, a jedno je vrijeme češku useljenicu glumila i naša Zrinka Cvitešić te je za tu ulogu osvojila prestižnu nagradu Olivier.

No Hansard se nije zadržao na glumačkoj karijeri, već je nastavio onu glazbenu iz benda "The Frames", gdje je počeo, do svoje solo karijere. S Irglovom je izdao album "The Swell Season" te "Ukulele Songs", a nastavio je solo albumom "Rhythm and Repose".

Svojom emotivnom i kvalitetnom glazbom, zaslužio je i ovogodišnju nominaciju za nagradu Grammy. Osim što je iznimno cijenjen u glazbenim krugovima, gostovao je na albumu Eddija Weddera iz Pearl Jama te je s Bonom Voxom svirao na ulicama Dublina, njegove nastupe još više cijeni i publika pa su mu koncerti redovito rasprodani. U Zagreb dolazi održati glazbenu lekciju i osvojiti srca publike!

Ulaznice po cijeni od 190/220/280 kn možete nabaviti na blagajni KD Lisinski te na svim prodajnim mjestima Eventima i stranici www.eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni