Vije-sti

Them Moose Rush i Jonathan putuju u Nizozemsku

Them Moose Rush i Jonathan putuju u Nizozemsku

Ranije danas objavili smo kako Them Moose Rush putuje u Nizozemsku, gdje će nastupiti na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonic Noorderslag. U međuvremenu je stigla vijest kako će riječka grupa Jonathan također nastupiti na spomenutom festivalu te europskoj publici i najvažnijim djelatnicima međunarodne glazbene industrije predstaviti najbolje od recentne hrvatske suvremene autorske glazbe. Eurosonic festival dio je Eurosonic Noorderslag platforme za povezivanje europskih glazbenika koja mladim telentima pomaže probiti se na internacionalnom tržištu te je također dio najrelevantije konferencije profesionalaca u glazbenoj industriji. Svake godine na festivalu, uz niz panela i tribina o najaktualnijim temama u glazbenoj industriji, prezentira se različitost i bogatstvo glazbenih talenata iz raznih dijelova Europe. Eurosonic 2016 posebni tematski naglasak imat će na 13 zemalja istočne srednje Europe (CEE regije) među kojima se nalazi i Hrvatska.

Trideseto izdanje Eurosonic Noorderslaga održat će se od 13. do 16. siječnja 2016. godine u Groningenu gdje će se na 36 pozornica predstaviti više od 300 izvođača. Festival svake godine privuče više od 40 000 posjetitelja i nekoliko stotina glazbenih stručnjaka iz raznih dijelova svijeta

Na Eurosonic Noorderslagu glazbenici tijekom dana mogu sudjelovati u raspavama i panelima, a tijekom večeri imaju priliku pokazati se u najboljem svijetlu. Među najperspektivnijim izvođačima koje je festival okupio nalaze se Them Moose Rush i Jonathan.
Progresivni rokeri iz Bjelovara Them Moose Rush kombiniraju retro i moderno te svojom originalnošću mijenjaju standardnu percepciju rock and roll tria, a nedavno izdani EP "Three Pi Two" hvaljen je na sve strane. Pohvale obasipaju i riječki indie bend Jonathan čiji su nastupi i glazba u iznimno kratkom roku zainteresirali brojnu publiku. Posebnosti svakog člana ovog benda kroz nastupe se prosperiraju kao jedinstvena cjelina koja odstupa od klasičnih žanrovskih kategotorija.
Kvalitetu i perspektivnost ovih bedova prepoznao je i INmusic festival. Them Moose Rush su svoju prvu priliku za predstavljanje na INmusicu dobili 2014. godine pobjedivši na natječaju "Zasviraj sa Žujom". Pokazavši se kao odličan bend, pozvani su da nastupe i na INmusicovom jubilarnom slavlju, a njihova pjesma 'Sungazing' mnogima je poznata i kao glazbena podloga službenog promotovnog videa festivala. Na jubilarnom izdanju INmusica, održanom u lipnju 2015. godine nastupio je i Jonathan. Oba benda su energičnim nastupima oduševili i domaću i inozemnu publiku te nema sumnje kako će iz Nizozemske vratiti "bogatiji" za mnogo novih fanova.

U sklopu ETEP (European Talent Exchange Programme) inicijative Eurosonic Noorderslag fundacije proteklih pet godina provodio se i bratski projekt fokusiran na glazbene partnere i izvođače iz regije istočne srednje Europe, CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Programme), čiji je hrvatski partner i realizator od samog pokretanja projekta bio upravo INmusic festival. Surađujući s 18 europskih festivala i medijiskim partnerima CEETEP podržava razvoj glazbenih talenata te pomaže izvođačima da se predstave i izvan granica svoje države, kako nastupima na festivalima tako i pojavljivanjem u europskim medijima.

Them Moose Rush u međuvremenu nastavlja sa svirkama u regiji od kojih posebno treba istaknuti one u Zagrebu 29.11. i Beogradu 27.11. na kojima će nastupiti kao predgrupa poznatom američkom bendu Torche. Jonathan je prije par dana nastupio u Zagrebu, a sljedeći nastup im je u Rijeci u Pogonu kulture, 20.11.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni