Vije-sti

Fuzija stilova u novom singlu

Fuzija stilova u novom singlu "Bojim se" razigranih Raketa

Nakon sjajnih singlova "Zvijezda" i "Ponekad mi daš" Rakete - glumica, glazbenica i svestrana umjetnica Ivana Starčević i gitarist Vladimir Mirčeta predstavljaju još jedno vrhunsko glazbeno iskustvo, pjesmu "Bojim se".

"Pjesma 'Bojim se' nastala je od nekoliko skica koje smo Vlado i ja imali, učinile su mu se kao dobar spoj po vibri i po tekstu, pa smo tako uz našeg već uhodanog suradnika Juru Ferinu napravili jedan eksperimentalno eklektični kolaž. Za mix je zaslužan Pavao Miholjević. Dalibor je svojim specifičnim razigranim umjetničkim izričajem napravio sjajan spot ovoj pjesmi, koji je za mene automatski postao dio njenog identiteta", ispričala je Ivana.

Ovaj glazbeni kolaž vizualno je upotpunio maestralni video spot koji potisuje talentirani, nagrađivani redatelj Dalibor Barić koji svima poručuje - "Rakete su zvučni serotonin!"

"Kad je  oblačno, njihove  pjesme pune su vitamina D. Oni su zvučni serotonin. Ova  pjesma u svojih 3 minute ima formu mikro-rock opere.  Zamislio sam je kao glazbeni broj iz Sesame Streeta s toplim mračnjaštvom Edward Goreya i linijskim dječjim ilustracijama Saula Steinberga. Sve sam radio po osjećaju, iz prve, bez skice kako bi uhvatio spontanost i neposrednost pjesme.", o inspiraciji iza spota je rekao Dalibor.

Pjesma "Bojim se" dostupna je na svim streaming servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni