Specijal

Maja otkriva: Šajzerbiterlemon

Maja otkriva: Šajzerbiterlemon

Jeste li za malo dobrog, sirovog rock'n'rolla, ili, preciznije žanrovski definirano, garage punka?

Beogradska škola trenutno je najjača na sceni. Kako je proteklih nekoliko godina Repetitor u potpunosti zaludio zagrebačku publiku, njihovom bi se sada mogao pridružiti i Šajzerbiterlemon. Premda ćete prvih nekoliko puta vjerojatno imati problem s izgovaranjem njihovog imena, glazba je ta koja će vas osvojiti na prvu.

Započnite s aktualnim singlom "Metak" kojeg prati pomalo uvrnuti, fantazmagorični, kako kažu spot, svojevrsni omaž bizarnostima pojedinih običaja ruralnih područja Balkana. Obožavatelji ovog benda spot su proglasili remek-djelom, no ono što je najvažnije - glazbom i tekstom jednostavno su pokidali.

 

 

Šajzerbiterlemon nastao je početkom 2014. godine, a čini ga trojac Ana Đurović (bubnjevi), Mario Marković (bas) i Jovan Sibinović (gitara i vokal). Bazna i školska postava ovog žanra, no buka koju stvaraju djeluje emotivno kompleksno i omamljujuće. 

Sama srž glazbe je ogoljena, na površini, te je kao takva direktno servirana slušatelju koji se samo treba prepustiti, a njihov će ga karakteristični pristup i uragan energije naprosto u trenutku povući u grotlo distorzije i odlučnih frajerskih riffova.

Teško im je odoljeti, što potvrđuje i kompletan, fantastičan debitantski album "Iza naših zidova", objavljen prošle godine za diskografsku kuću Geenger Records. Ludnicu njihovih nastupa uživo zagrebačka je publika nekoliko puta mogla doživjeti uživo, no njihov prvi samostalni veliki koncert tek dolazi. A dio atmosfere možete vidjeti na snimci iz beogradskog Doma omladine.

 

 

Na debitantskom se albumu od osam pjesama posebno se ističu "Sneg" , "O idolima" i naravno, "Metak" dok ćete vrlo brzo upiti i ostatak sadržaja, jer, ovo je najbolji klasični balkanski rock.

Šajzerbiterlemon će puniti klubove. Čim epidemiološka situacija to dozvoli.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni