Vije-sti

Fresh Island Festival najavio novo izdanje - stiže Tyga

Fresh Island Festival najavio novo izdanje - stiže Tyga

Ostalo je još manje od mjesec dana prije nego što Fresh Island Festival preuzme plažu Zrće i pretvori je u raj za sve ljubitelje urbane glazbe i najbolje ljetne zabave na tjedan dana, od 13. do 19. srpnja, uz gostovanje zvijezda hip-hop scene i program koji će , kao i svake godine do sad, zadovoljiti apetite i potrebe svih posjetitelja.

Za razliku od brojnih festivala na našoj obali koji bilježe slične brojke, ovaj se može pohvaliti time da je jedan od rijetkih koji je u potpunosti u domaćoj produkciji. “Fresh Island je još uvijek jedini festival u regiji i ovom dijelu Europe koji je orijentiran isključivo na hip-hop kulturu, rap glazbu i srodne žanrove poput trapa, r’n’b-ja, grimea, afrobeatsa, dancehalla, i jako smo ponosni što smo od početka kada smo krenuli kao mali boutique festival uspjeli ostvariti svoju viziju i postati prepoznatljiv svjetski igrač na festivalskom tržištu. Kao i uvijek trudimo se našim posjetiteljima pružiti jedinstveno “holiday iskustvo” kroz kombinaciju najboljeg dnevnog i noćnog provoda, pool partyja, party brodova, koncerata i DJ nastupa, ali i sportskih adrenalinskih sadržaja poput vodenih i ekstremnih sportova na plaži Zrće kao i gastronomske užitke i delicije otoka Paga.“, rekao je Adnan Mehmedović - Medo, jedan od organizatora. “Festivalske ulaznice dostupne su po cijeni od 349 kuna, a tu je i odlična akcija dostupna samo za domaću publiku, 3+1 - kupi tri ulaznice osvoji četvrtu besplatno, dok su u ponudi i jednodnevne ulaznice za koncert glavnog ovogodišnjeg izvođača, Tygu, po cijeni od samo 199 kuna.”

class="article-photo-holder"credit: Dora Šarić

Uvijek je bilo poznato da Fresh Island postavlja trendove što se tiče novih i naprednih pravaca rap glazbe i donosi istu na ove prostore. Tako se Phat Phillie osvrnuo na izbor ovogodišnjeg line upa koji je posebno okrenut žanrovima koji su osvojili i zaludili publiku širom svijeta ove sezone. Idealna ljetna i plesna glazba koja svoje korijene vuče iz Afrike i Jamajke, afrobeats i dancehall, ovoga će ljeta odzvanjati Fresh Island festivalom  u kombinaciji s rap zvukovima, jer kao njezini predstavnici dolaze Kanađanin Tory Lanez, zatim Afro B, B Young, Not3s, Hardy Caprio i Tim Westwood. Kao savršeni balans između trapa, rapa, koketiranja s r’n’b i afro zvukom tu je i najjače ime ovogodišnjeg festivala - Tyga. Poznati reper kojeg je u sam vrh svjetske scene osim zaraznih hitova lansirala i (bivša) veza s najmlađom članicom sestri Kardashian, Kylie Jenner, trenutno obara svjetske top ljestvice svojim novim albumom ‘Legendary’ koji je obavezan dodatak za ovo ljeto.

Lil Uzi Vert ikona je trap žanra i uzor mnogim mladim sudionicima scene koji su poludjeli za njegovim zvukom. “Lil Uzi sigurno je punker novog doba i predvodnik novih trendova i preokreta u najkomercijalnijem žanru sezone, zato je vjerojatno i malo teži za suradnju nego ostali izvođači.”, istaknuo je Phillie. Tu su još i odlični DJ Semtex i DJ Remake ali i brojni DJ crewovi koji su već niz godina prijatelji festivala: Faded, Shorebitch, Sixtion… Na nulti dan, 14. srpnja, svojim live nastupom Fresh Island će otvoriti Gunna, američki reper u usponu koji žari i pali pozornice gdje god da se pojavi. A festival će zaokružiti after party s posebnim nastupam UK repera Yxng Banea 18. srpnja.

Više informacija kao i ulaznice po još uvijek super pristupačnim cijenama za Ex Yu regiju nabavite na web stranici festivala www.fresh-island.org.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni