Vije-sti

Filip Rudan otkrio 'razine iza kamera'

Filip Rudan otkrio 'razine iza kamera'

Jedan od najistaknutijih mladih glazbenika i dobitnik nagrade Porin za Novog izvođača godine, Filip Rudan, nedavno je predstavio novi singl naziva „Razine“.

Zahvaljujući sjajnoj podršci domaćih i regionalnih radio stanica iščekivani singl na hrvatskom jeziku odmah je pronašao put do slušatelja, dok je prateći spot u nešto više od dva tjedna pregledan gotovo 28 000 puta.

Kako je bilo na snimanju spota Filip je odlučio podijeliti kroz do sad neotkrivene video isječke nastale u vrijeme nastajanja kadrova koji su već oduševili brojne Filipove pratitelje. Sjajne reakcije na društvenim mrežama te na službenom YouTube kanalu i dalje neprestano pristižu iz raznih dijelova svijeta, a sada se, po prvi puta iza scene zaviriti može ovdje:

ako je dan snimanja obilježila nanadano neuobičajeno niska temperatura za proljeće, atmosfera je – složili su se svi iz tima – bila odlična te su svi zadovoljni kako suradnjom tako i novoostvarenim prijateljstvima.

Za ideju spota zaslužna je Tara Turopoljac, koja uz organizacijsku ulogu producentice supotpisuje u scenarij te objašnjava kako je kroz vlastitu viziju inspiriranu pjesmom  u video spotu željela dočarati značenje ljubavi za koju zna da je jedna od najčešćih Filipovih inspiracija, i koja ga vodi do tih 'razina'. Redatelj i koscenarist Benjamin Strike dodaje kako su vizualom željeli prikazati samu emociju pjesme i dočarati Filipovo traženje inspiracije - bila ona skrivena u glazbi, glazbenom instrumentu ili ljubavi.“

Uz njih, sjajan tim čine direktor fotografije Dario Radusin koji je zaslužan i za vizualne efekte (VFX) te asistenti Luka Vidović i Sandro Sklepić, ujedno zaslužan za naglašavanje atmosfere posebnim osvjetljenjem. Na lokaciju zamišljenoj za dočaravanje željene atmosfere odabran je Spomen-Dom Kumrovec, Filipa Rudana vidimo i glavnoj ulozi uz glumicu Toniju Brekalo a ukupni dojam upotpunile su Hana Tušek (MUA) te stilistice Ana Nikačević i Tara Turopoljac.

Tekst i glazbu, kao i kod ranijih singlova, potpisuje Filip Rudan, a producent je Niko Nobilo koji je uz Ivana Oreškovića kreirao i aranžman.

Zorica Adamović (Zo Dizajn) obogatila je singl grafičkim rješenjem, a službene fotografije koje prate singl potpisuje Petra Mikšik koja se ovom prilikom osvrnula na rad s Filipom:

„Svatko će u kratkom vremenu s Filipom uočiti kako je on dobra duša, ali i koliko je predan onome što radi. Svega se prihvaća s ozbiljnim i odgovornim stavom - ništa mu nije problem dok je o poslu riječ, a to puno znači kad si na višesatnom setu. I naravno, privatno je genijalna osoba za koju vjerujem da tek treba napraviti boom na našoj sceni i jako navijam za to! :)

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni