Vije-sti

Festival 40 godina punk rocka uz veterane iz regije

Festival 40 godina punk rocka uz veterane iz regije

U moru lakih nota, lažnih blještavila i raširene apatije, festival koji će proslaviti 40 godina punk rock pokreta zasigurno će kao i što sam taj pokret predstavlja anarhistički odskočiti od svih evenata koji se trenutno događaju u našoj metropoli. Jedinstven festival koji će nas vratiti u buntovne godine još od kraja 70-tih kada je punk i nastao."Punk Rock 40" obilježava 40. obljetnicu pojave punka kao glazbe i pokreta i odvijat će se 6.i 7.5.2016., u dvorani Fuks (ex.Željezničar) u Zagrebu, gdje će nastupit 10 izvođača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, uključivši i Pankrte kao burevjesnike punka na ovim prostorima.

Punk kao glazba jednostavnih struktura i aranžmana bržega ritma s kratkim pjesmama i buntovnim tekstovima u svojoj srži od početka je anti-popularan, anti-komercijalan, antisocijalan i sa glavnom  riječi  "bunt" od samog svog nastanka bori se protiv mainstream društva i lažno- moralnog i trulog sistema.  Da punk pokret nije mrtav (Punks not dead) dokazati će festival na kojemu će se okupiti bandovi iz cijele regije.

Nastupiti će:

Pankrti (Ljubljana)
Motus (Zagreb)
Six Pack (Smederevska Palanka)
Saša 21 (Pula)
Radio Clash (Zagreb)
Projekt Trnsko (Zagreb)
Eksodus (Zagreb)
G.A.D. (Zagreb)
V Okovih (Maribor)
Narikače (Zagreb)

Ulaznice potražite u sustavu www.entrio.hr
https://www.entrio.hr/event/fuks-punk-rock-40-godina--3219
https://www.entrio.hr/outlets
 
Cijena festivalske ulaznice iznosi 80kn u pretprodaji, dok je cijena dnevne 45 kn. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 60 kn.
Klub se otvara već od 18h, svirka počinje u 20h!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni