Koncerti

Eksplozivni The Goddamn Gallows poharali Vintage!

Eksplozivni The Goddamn Gallows poharali Vintage!

The Goddamn Gallows na glasu su kao jedan od najopakijih i najuzbuljdivijih live bandova, a u opravdanost te reputacije jučer su, po prvi puta, imali priliku uvjeriti zagrebačku publiku! I jesu, itekako jesu!

Za one koji se još nisu imali priliku upoznati s fenomenom zvanim The Goddamn Gallows, oni su petorka (iako je na jučerašnjem nastupu nedostajao jedan član) iz Detorita koja je u svojim vječnim lutanjima uzduž i poprijeko Amerike, stvorila sasvim jedinstvenu, uzbudljivu fuziju bluegrassa, gypsy punka, americane, psychobillya i još koječega  - "hobocore"!

foto: The Goddamn Gallows, credit: Ivan Peček

The Goddamn Gallows nezaustavljivom silinom svog zvuka obrušili su se na okupljene u Vintage Industrial Baru, nošeni nemilosrdnim rifovima benja, vokalima iz pakla i nevjerojatno zaraznom energijom. Rafalnom paljbom izmjenjivale su se pjesme iz svih perioda njihove karijere, poput; Pass Me the Bottle, 7 Devils, Everybody Dies, Y'All Motherfuckers Need Jesus, Shattred, Ragz & Bones, Save Yourself... Svaka intenzivnija od prethodne, a imali smo priliku poslušati i novi materijal s njihovog nadolazećeg, šestog po redu studijskog albuma. Odlično raspoloženi The Goddamn Gallows uživali su u svakoj sekundi svirke, a što je više odmicala, čak i najuspavanijima bilo je teško oduprijeti se poplavi energije kojojm zrači ova osebujna četvorka te se publika u potpunosti prepustila njihovim divljim melodijama.

foto: The Goddamn Gallows, credit: Ivan Peček

Jučer je u Savskoj 160 bilo svega; pljuvanja, psovanja, naguravanja i opasno dobre muzike, zapravo sve što možemo tražiti od prave hobocore/gutterbilly fešte! The Goddamn Gallows uspjeli su izliječiiti spleen jednog sumornog, kišnog i otužnog zagrebačkog ponedjeljka. Hvala vam dečki! :)

Galeriju fotografija s događaja možete pronaći OVDJE.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja