Vije-sti

Elemental poziva na zajedničko gledanje i preslušavanje video albuma “B strane”

Elemental poziva na zajedničko gledanje i preslušavanje video albuma “B strane”

Elemental je oduvijek bio bend koji svoju kreativnost iznosi do maksimuma, a ideje i rezultati te kreativnosti donose dašak posebnosti glazbenom svijetu uz onaj prepoznatljiv „elementalovski“ pečat koji se osjeti u svemu što rade.

Nakon dva hvaljena koncerta u Tvornici krajem 2018. godine, iznimno uspješne biografije „Sve, samo ne romantika“, nakon glasne i odvažne pjesme „Nešto glasno“ koja je mjesecima osvajala slušatelje kroz radijski eter i best of kompilacije “XOXO” u izdanju Menarta, Elemental je sad pripremio nešto sasvim drugačije - video album. Lansiranje video albuma u život održat će se u utorak, 23. travnja u 20 h u prostorijama knjižare „Hoću knjigu Megastore“, u Bogovićevoj 7 u sklopu Noći knjige.

Video album Elementala nazvan je „B strane“ i bit će, nakon premijernog predstavljanja u „Hoću knjigu“, dostupan isključivo na online platformama - od YouTubea do raznih streaming servisa, što znači da se neće moći nigdje kupiti u fizičkom obliku.

„B strane“ je album, to jest, koncept kojem je Elemental pristupio kustoski - naime, na njemu se nalaze mali neotkriveni dragulji, pjesme iz njihovog 20 godina dugog stvaralaštva koje nikad nisu dobile pažnju koju zaslužuju, one koje bi se na vinil izdanjima obično nalazile na B strani. To su pjesme koje nikad nisu bile predstavljene kao službeni singlovi, za koje nikad nisu snimljeni video spotovi, koje su čekale na albumu slušatelja da ih sam otkrije, svojevrsni „anti-singlovi“ a koje publika često traži na koncertima.

Bend je odlučio probrati prstima po svom glazbenom fundusu, od prvog do zadnjeg albuma, i sve pjesme koje su kroz godine možda nepravedno zapostavljene, skupiti na jedno mjesto. No nisu htjeli napraviti još jedan tipični studijski album, ili best-of-b-sides, već su odlučili sve te probrane pjesme skupiti na papir, odsvirati ih uživo te od toga napraviti video album.

Video snimanje albuma „B strane“ održalo se u prostoru AKC Medike, a predstavljanje albuma održat će se u prostoru „Hoću knjigu Megastore“.

Na zajedničko gledanje i preslušavanje video albuma 23. travnja, Elemental poziva sve svoje poklonike i slušatelje, prijatelje, medijske suradnike i simpatizere - ulaz je besplatan. Facebook event: https://www.facebook.com/events/529785070880532

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni