Vije-sti

Drvored predstavio prvi službeni singl -

Drvored predstavio prvi službeni singl - "Zanzibar"

Drvored vam predstavlja "Zanzibar" - svoj prvi službeni singl, izuzetno šarmantnu ljetnu pjesmu uz koju je najlakše zaplesati.

Neki od komentara slušatelja kažu da vuče na uratke Darka Rundeka iz vremena novog vala, drugi da je ispunjena romantično-revolucionarnom prizvukom, a najbolje je da poslušate i prosudite sami. Pjesma je  snimljena u studijima Jura i Soundstation u Zagrebu, a producent je Leo Anđelković.

Prvi singl "Zanzibar" ujedno je i najava nadolazećeg debitanskog albuma "Arhelino" koji izlazi u rujnu kao prvo Skaville izdanje praćeno promotivnom turnejom gdje ćete Drvored moći doživjeti uživo. Pjesmu prati i odličan videospot koji je snimljen na otoku Pagu i pravi je ljetni slatkiš za svačije uho. 

Drvored je prije svega zagrebački bend u koji dodatnu dimenziju svojim glasom unosi vokal Frederic, inače Francuz koji se odlično stopio sa muzikom koju bend stvara. Ekipa se okupila još 2010. godine i ubrzo stvorila vlastiti stil koji danas nazivaju - balkankan.

Fuzija žanrova isprepliće se kroz mnoštvo instrumentata (harmonika, flauta, violina, saksofon, trombon, truba) i tvore pravi mali orkestar koji nezaustavljivo briše plesni podij ispred sebe. Na trenutke zvuče kao hrvatski Babylon Circus, oni su prava domaća world music atrakcija, ne libe se ući u brzi ska ritam, a svoju nježniju stranu pokazuju kroz romantične tekstove koje vuču prema šansoni uz utjecaje jazza, rocka...

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni