Vije-sti

Dino Soša predstavio baladu

Dino Soša predstavio baladu "Budi tu"

Nakon što je prošle godine predstavio svoj album prvijenac „Anhedonija“ koji je dobio izvrsne kritike i osvojio srca mnogobrojne publike, iznimno talentirani bosanskohercegovački glazbenik Dino Šoše je predstavio i spot za pjesmu „Budi tu“ s istoimenog hvaljenog albuma.

Kantautor Dino Šoše rođen je u Mostaru, gdje je pohađao glazbenu školu, odsjek za klavir. U 2005. odlazi u Beč, gdje je osnovao izdavačku kuću „Bum Media“. U proljeće 2015. godine počinje s radom na svom prvom albumu „Anhedonija“, na kojem se nalazi 14 pjesama i za koje je napisao glazbu i tekst, a sam album i njegov nastanak za njega imaju posebno značenje: Meni se Anhedonija nije bez razloga dogodila u četrdesetoj godini života, jer, da mi se igrom slučaja ovaj album dogodio recimo u dvadesetoj, mislim da bi na njemu bile tek tri ili četiri pjesme. Neke se stvari trebaju dogoditi, da bi čovjek imao o čemu pjevati. Važan dio ovog albuma je i moja želja da se oslobodim tereta vremena u kojem živimo, vremena banalnosti, vremena koje u prvi plan gura ljude koje samo loša vremena mogu dovesti u centar pažnje. Nadam da je ovaj album i jedan mali, moj osobni doprinos nekim boljim vremenima.

Njegov prvijenac šarena je priča protkana pop, rock i jazz tonovima, koja je, kako autor kaže, obojena autobiografskim momentima i rezultat višegodišnjeg osjećanja glazbe.

Pjesma „Budi tu“ je predivna ljubavna balada, toliko emotivna i romantična da će rastopiti srca čak i onima koji su manje skloni pokazivati emocije. Koliko je predan i aktivan pokazuje i činjenica kako je nakon odličnih reakcija na spot i pjesmu „Pola“, Dino zasukao rukave, okupio oko sebe vrijedan tim zahvaljujući kojem nam sada predstavlja izvrstan spot za aktualnu pjesmu „Budi tu.“

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni