Vije-sti

„Da il' Ne“ – Prvi studijski album sjajnog dua Cubies!

„Da il' Ne“ – Prvi studijski album sjajnog dua Cubies!

Deset pjesama i nekoliko godina rada kratki je opis prvog studijskog albuma "Da il' Ne" producentskog dua Cubies. JJ i Zima prije nekoliko su godina uredili prostor koji je ubrzo postao njihov privatni studio te je krenula priča s Cubiesima.

Trebalo je par godina da nastane naš prvi album. Par godina rada, strpljenja, živciranja, kreativnosti, svađe i ljubavi, ali čini nam se da je urodilo plodom. Prije tih par godina, cijeli su nam se životi vrtili na istom mjestu i sa istom zanimacijom. Stara garaža je danas naš studio, a instrumenti su nam u rukama i prije nego smo znali hodati - kažu Cubies.

Album su snimili i napravili sami, ali su uvažili savjete Srđana Sekulovića Skansija koji je napravio miks albuma. Uz njega, miks nekih pjesama i mastering napravio je Luka Tralić Shot. Kako ističu, album je spoj svih žanrova koje su slušali i u njima pronalazili sebe.

"Da il' Ne" službeno su najavili singlom "Bijelo" koji je objavljen prije nekoliko dana, a na albumu prvijencu nalaze se i već poznate pjesme "On je kriv", "Nije isto", "Ti je ne voliš" te "Kada bi svi". Nakon nekoliko nastupa na festivalima poput INmusic festivala, Exita i Pine festa, Cubies najavljuju i solo koncert kojim će publici predstaviti studijski materijal. Koncertna promocija albuma održat će se 26. studenog u zagrebačkom klubu Vinyl, a ulaz na koncert je besplatan.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni