Koncerti

Pocket Palma - trijumf kvalitetne pop glazbe u Tvornici kulture

Pocket Palma - trijumf kvalitetne pop glazbe u Tvornici kulture

Pregršt emocija i dobrih vibracija na prvom samostalnom koncertu nove glazbene senzacije na domaćoj glazbenoj sceni, grupe Pocket Palma, ispunilo je zagrebačku Tvornicu kulture do posljednjeg mjesta.

Veliki je to uspjeh za ove mlade glazbenike, svojevrsni veličanstveni trijumf na domaćem terenu koji je potvrdio i nagovijestio još veću buduću popularnost synthpop žanra koji na hrvatskom jeziku u njihovoj izvedbi zvuči jako, jako dobro i uvjerljivo. 

 

foto: Cubies, credit: Igor Pavlović

 

Publiku su zagrijali njihovi kolege iz grupe Cubies koji bi, sudeći prema reakcijama, također vrlo skoro mogli sami ispuniti Tvornicu. Čvrsti i odlučni, fantastični multiinstrumentalisti, glazbeni multitaskeri prve klase. Nešto žešćeg zvuka od Pocket Palme, impresionirali su kvalitetom izvedbe te odličnim scenskim kretnjama i snalaženjem u njihovoj "maloj" tvornici zvuka dok su se pjesme kao "Ti je ne voliš" ili "Kada bi svi" već dobro uvukle pod kožu slušatelja koji su uživali u njihovom nastupu.

 

foto: Pocket Palma, credit: Igor Pavlović

 

Pocket Palma otvorila je potpuno novo poglavlje glazbenog puta. Premda su već od ranije poznati kao Side Project te su već i tada uspješno pobudili veliki interes javnosti, odnosno slušatelja, višegodišnje iskustvo omogućilo je da sinoć u Tvornici kulture odvedu svoje djelovanje na jednu potpuno novu, višu i profesionalnu razinu, no emocije oduševljenja i iznenađenja količinom euforične publike ispred pozornice nisu mogli prekriti. Njihova skromnost nije lažna, već je neodoljivo simpatična, a dodatno im je ohrabrenje u svakoj pjesmi dala činjenica da baš svi znaju i pjevaju njihove stihove. Istoimeni debitantski album uz retro đir koji je ovih dana in, najbolje iz osamdesetih obogatili su okvir i realnost dvadesetih uz neizostavan mladenački polet, strast i ljubav prema glazbi koju stvaraju. Luki i Anji, koja je također oduševila i fantastičnim stajlingom, na pozornici se pridružio gitarist Bruno te je na najbolji mogući način zaokružio njihov plesni minimalizam čija je estetika uhu veoma ugodna i lijepa, umirujuća i prepuna pozitivne energije. Prepoznatljiva boja Lukina glasa bila je presudna za vrhunsku transformaciju legendarnog hita "365", originalno u izvedbi najkultnijeg hrvatskog boy benda Saša, Tin i Kedžo, koji se ugurao na setlistu, na opće oduševljenje svih prisutnih. 

Ovacije publike izmamile su im suze na oči, a do samog kraja, ova ekipa nije mogla povjerovati da je sve ovo realnost, dok se masa ispred njih bezbrižno zabavljala i uživala u njihovom jedinstvenom zvuku. 

Pocket Palma još je jedan dokaz da domaća scena naprosto vapi za kvalitetnom i inovativnom pop glazbom. Iskrenom prije svega, nastalom bez imalo predumišljaja ili loših namjera. Jer ovo je nešto što će se pamtiti i što će trajati. 

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.