Vije-sti

Crowdfunding kampanja za knjigu o Močvari traje još tri dana

Crowdfunding kampanja za knjigu o Močvari traje još tri dana

Močvarina crowdfunding kampanja za izdavanje knjige "Močvara i priča o URK-u" trenutno je na 95% od potrebnog iznosa i traje još samo 3 dana! Pomozite im da ostvarimo cilj i pozovite samo jednu osobu za podršku da stignu do cilja prije roka! Crowdfunding, ovaj relativno novi način alternativnog financiranja projekata, je velik izazov, jer nudi mogućnost direktno uključiti publiku u realizaciju ovog sjajnog projekta.

Kampanjom, koja traje do 8. lipnja, će, nadaju se, prikupiti sredstva potrebna za skupi tisak knjige, a podržavatelji (ili jezikom Indiegogo-a "backeri") imaju priliku to omogućiti, ali i dobiti čitav iz zanimljivih nagrada ("perkova"), kao što su naravno sama knjiga, ali i plakat Igora Hofbauera, knjiga "5 godina Močvare" iz 2004. godine, godišnji upad u Močvarubookmark s motivom omota knjige...
 
"Močvara i priča o URK-u" je knjiga koja će na preko 400 stranica uz puno plakata, fotografija, stripova, crteža i raznih priča pokušati dočarati što su sve i kako radili od osnutka Udruženja za razvoj kulture "URK" 1995. godine. Ideja je da predstavimo specifičnost organizacije koja je u protekle 22 godine ostavila doista jak trag u kulturnom životu grada, dajući istovremeno pogled na širu scenu u kojoj ona djeluje. Iako u površnoj percepciji funkcioniramo kao glazbeni klub, Močvara i URK su puno više od toga, a ova knjiga će pokušati predstaviti taj raznolik i ponekad pomalo skriven svijet.
 
Na preko 400 stranica velikog formata uz sjajan omot Igora Hofbauera raspoređeno je oko 70 manjih i većih poglavlja, nastalih u suradnji s više od stotinu autora. Predstavljeni su zanimljivi bendove (Jonathan RichmanThe ResidentsEinstürzende NeubautenFigli Di Madre IgnotaLet 3), prostori iz daleke prošlosti koji su imali bitan utjecaj (Galerija ESCEKuglana), URK-ove projekte (Galerija MočvaraHuman Rights Film FestivalKUM – kazalište u MočvariMočvarni laboratorijZačarana MočvaraPrimijenjena u MočvariOtokultivator na Visu, festivali Ponikve,...), pojedine glazbene scene (metal, elektronika, hardcore i punk), ili neke zanimljive priče (o nastanku i nestanku Močvarinih programskih knjižica, o URK-ovom klubu u Rupi, o prvoj Močvari u Runjaninovoj ulici,...).
Važan dio knjige čine dijelovi s radovima Močvarinih dizajnera, pa tako se tu nalaze već klasični plakati (Igor HofbauerIvan ErorDarko KujundžićTomislav Vranić...), ali i neke noviji (Željka TkalčecKrunoslav Nemčić RakunLovro ŠkiljićBenjamin Beljan Žac..). I na kraju, tu su i cjeline o važnim ljudima koji nisu više s nama (Ivica Baričević BaraMarko ČaklovićDragan Pajić Pajo i Željko Zorica Šiš).
 
Prilog knjizi je vinilna single ploča "Mekani hitovi za mekani grad" s neobjavljenim pjesmama Milana Manojlovića Mancea

"Močvara i priča o URK-u" je obavezna lektira za svakoga tko drži do svog alternativnog, umjetničkog, subkulturnog ili jednostavno uličnog kredibiliteta. Podržite nas u crowdfunding kampanji za izdavanje knjige i budite i vi dio povijesti!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni