Vije-sti

Cojones i Gatuzo na Gričevanju

Cojones i Gatuzo na Gričevanju

Cojones i Gatuzo, dva moćna zagrebačka rock benda, rokaju Gričevanje na krovu garaže Tuškanac u četvrtak 01.10. od 20 sati. Ulaz na koncert, kao i na sve koncerte u sklopu Gričevanja, je besplatan!

Cojones, zagrebački riff rock prvaci, nastupom na Gričevanju 01. listopada označit će povratak na pozornice metropole nakon gotovo 18 mjeseci izbivanja. U razdoblju od posljednjeg zagrebačkog koncerta Cojones su bili uobičajeno aktivni te su odradili svoje standardne europske turneje, pokoji festival u Njemačkoj i nekoliko domaćih koncerata. Trenutno se pripremaju za rad na trećem studijskom albumu (do sada su snimili dva studijska albuma, split EP i live album) kojeg će početi snimati krajem ove godine s planiranim izlaskom početkom 2016 godine. Kao najavu albuma, kojim bend ujedno obilježava i 10 godina postojanja, možete pogledati singl "Rocker", a kompletnu dosadašnju diskografiju poslušati na njihovoj Bandcamp stranici (http://music.cojonesband.com/).
Obzirom da Cojones još uvijek češće sviraju u inozemstvu nego u domovini, nikako nemojte propustiti ovaj njihov ekskluzivni nastup na glavnoj pozornici Gričevanja kako ne bi morali potegnuti do neke druge europske prijestolnice po svoju dozu masivnih rifova i opakih melodija.

Gatuzo, dinamičan zagrebački rock dvojac u sastavu Damir Trkulja Šiljo – gitara i vokal te Goran Martinjak – bubanj, će također nastupiti na glavnoj pozornici Gričevanja 01.10. 
Dečki u svojoj minimalističkoj postavi djeluju od početka 2004. godine, a svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.
Gatuzo su do sad objavili četiri studijska albuma ''Noge/ruke/glave'', ''!'', ''Gdje idemo' i 'Megalomania', od kojih je potonji objavljen u studenom 2014. pokupio velike pohvale od kritike i publike te bio nominiran u tri katagorije za nagradu Porin. Album 'Megalomania' izrodio je i divnu suradnju sa Sašom Antićem iz TBF-a u pjesmi 'Šutnja' koja je s vremenom postala apostorfirana kao ''najbolja pjesma njihove karijere''. 

Festival Gričevanje se u svom 5. izdanju Zagrepčanima prvi put ukazuje u jesen. Tijekom 11 dana koliko će ukazanje trajati, na krovu garaže Tuškanac i na platou Gradec, koncerte će održati niz sjajnih izvođača: TBF (24. rujna), Killed A Fox (25. rujna), KUKU$ Klan (26.09.), Miki Solus (3.10.), Kandžija i Gole žene te Sassja (4.10.). Svi koncerti i popratni sadržaji na Gričevanju su besplatni.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni