Vije-sti

"Što to govori o nama" otvara novo poglavlje Gatuza

Zagrebački eksplozivni rock trojac Gatuzo predstavlja novi singl "Što to govori o nama", kojim otvara novo poglavlje u karijeri.

Novosti je mnogo - novi producent, novi zvuk, novi način rada i nova/stara diskografska kuća. Krenimio redom; pjesma je snimljena u novom zagrebačkom studiju "JBdB Studio", a glazbene produkcije se prihvatio bend - Šiljo, vokal i gitarist Gatuza, je zaslužan za snimku, produkciju i mastering, a u miksu mu je pomogao basist Jakov Kolega. To je rezultiralo prilčnom promjenom u zvuku - Gatuzo zvuči uvjeljivije, moćnije i moderijnije nego ikad ranije. Uz gitaru i vokal, Šiljo je ubacio i sampleove te svirao synthesizer, što je dodatno obogatilo zvučnu sliku benda.

Članovi benda otkrivaju i novi način rada - ovo je prvi album kojeg će od početka stvarati zajedno kao trojac. Iako se basist Jakov Kolega pridružio Gatuzu na albumu "Van kontrole" (2019.), kad je  došao u bend, neke su pjesme već bile napravljene. 

Također, Gatuzo se "vratio kući", u Sponu. Za Sponu su objavili danas već kultni EP "Temelji" (2006.), a nakon četrnaest godina, pet studijskih albuma i "turneje" po ostalim diskografskim kućama, vratili su se "doma". Tada, 2006.  godine bili su nešto potpuno novo, a danas nakon četrnaest godina karijere ponovo kreću (sada kao trio) s nečim novim i drugačjim.

Singl "Što to govori o nama" najavljuje šesti studijski album Gatuza, kojim će bend proslaviti petnaet godina djelovanja.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni