Vije-sti

Cantus Ansambl 4. ožujka u Bruxellesu predstavlja Borisa Papandopula i Berislava Šipuša

Cantus Ansambl 4. ožujka u Bruxellesu predstavlja Borisa Papandopula i Berislava Šipuša

Hrvatska će se tijekom predsjedanja Vijećem EU predstaviti kulturnim programom koje je osmislilo Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.

Kulturni programi su osmišljeni s namjerom kontekstualiziranja hrvatske kulture, kako one baštinske tako i suvremene, s kulturama država u kojima se predstavljamo. Programi svih umjetničkih disciplina pomno su birani s namjerom postizanja što veće vidljivosti hrvatske kulture i umjetnosti u europskim središtima, prenosi Ministarstvo kulture.

U sklopu programa Cantus Ansambl će se predstaviti u okviru otvorenja izložbe „Svijet kao paviljon. Vjenceslav Richter“, s koncertom 4. ožujka 2020. u dvorani Rotonde Bertouille u sklopu Centra umjetnosti BOZAR. Programom će ravnati maestro Ivan Josip Skender, a predstavit će se dvije ličnosti važne za hrvatsku glazbenu kulturu 20. i 21. stoljeća - Boris Papandopulo i njegova Komorna simfonija, te skladatelj Berislav Šipuš i komorni komad Tan Hetti.  
 
Popis svih odabranih programa u sklopu predstavljanja kulturnog programa tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU može se pronaći na linku

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni