Vije-sti

Britanski The Telescopes stiže u Močvaru

Britanski The Telescopes stiže u Močvaru

U ponedjeljak, 21. studenog, Wolfbad squad će u klubu Močvara ugostiti britansku noise/space-rock petorku The Telescopes, dok će kao predgrupa nastupiti zagrebački bend Silk.

The Telescopes već tri desetljeća rudarski silovito probijaju svoj glazbeni put, do srži ispunjen utjecajima eksperimentalnog, drone, noise, dream, space i psihodeličnog zvuka koji pobuđuje skrivene namjere i kod najsramežljivijih.

Osnovani sada već daleke 1987. godine pod vječitim su utjecajem bendova poput Sucide, The Velvet Underground, Spaceman 3, 13th Floor Elevators i ostale mračne škvadre, a objavili su do sada ukupno osam albuma i hrpu EP-a.

Od prvog "split disc" izdanja objavljenog 1988. za Cheree Records zajedno s Loop, alter-rock bendom iz južnog Londona kojeg pamtimo po nizu relativno dobrih nastupa na Reading festivalu u prošlom tisućljeću, do posljednjeg LP-a "Hidden Fields" (2015.) kojeg glazbeni znalci vrlo često opisuju kao "neobično očaravajući album koji trenutačno stvara hipnotičku ovisnost" The Telescopes nas na nevjerojatan i beskompromisno očaravajući način konstantno provlače kroz psihodeličnu mješalicu koja u potpunosti beskrajno spaja iskreni osjećaj elegancije i melodije.

Predugačka je lista glazbenika s kojima su The Telescopes dijelili pozornicu tokom iznimne glazbene karijere (izdvojimo Spacemen 3Primal ScreamThe Jesus and Mary ChainPortisheadThe Black Angels) i uvjereni smo da će se njihova veličanstvena sonična glazbena avantura na najbolji mogući način nastaviti i u Močvari.

Silk je zagrebački trio sastavljen od člana Ill Winda, člana Mořa te člana kultnih Loonaticsa iz Pleternice. Kažu da sviraju shoegaze koji je nekad melodičan, a nekad malo nojzerski. Ako se ne varamo, ovo im je treći gig u karijeri. Kruže priče da su razvalili 2x u Attacku.

Upadn na koncert iznosi 45 kn na ulazu u klub.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni