Vije-sti

Bilk + Surka Beatbox 22.5. @ KSET

Bilk + Surka Beatbox 22.5. @ KSET

U istoj večeri na stageu očekuju vas odlični glazbenici koji su premostili sve žanrovske prepreke i stvaraju jedinstvenu glazbu kojom svu pozitivnu energiju prenose na publiku.

BILK

-Electronica / Breakbeat / Drum&Bass / IDM-
Malo više od 15 godina prošlo je od njihovog prvog nastupa u podrumu V. gimnazije zajedno s Antenatom. U tadašnjoj postavi bili su: Janko Novoselić, Luka Vrbanić, Miroslav Piškulić i Tin Oberman.  Petnaest godina nije malo i dosta se toga moralo mijenjati, ali Bilk je opstao, ni u jednom trenutku nije nestao i uvijek je bio tu.  Kada god bismo se zabrinuto pitali gdje su nestali, saznali bi neku pozitivnu vijest o skorom koncertu, novom singlu,  projektu ili novom albumu o kojem se vječno šuška.  Što o Bilku znamo danas? Oni sviraju elektronično i električno, vrlo subverzivno, a današnji trio čine Tin Oberman, Luka Vrbanić i Edi Grubišić Cipal.  Svoj jedini album This Bilk Is Radioactive objavili su 2006. godine za Moonlee Records, ali nedavno su objavili i najnoviji singl pod nazivom „tryingNOT2“ . Bilk je bend na kojeg negativne kritike ne vole trošiti vrijeme, mogli bismo reći da nije za svačije uho, ali s druge strane teško da možemo zamisliti osobu koja odlazi nezadovoljna s koncerta. Svi koji su već bili znaju da je njihov koncert iskustvo koje žele ponoviti jer Bilk je breakbeat koji vas navodi na neprestani tres i ples, okret i pokret…

 

SURKA BEATBOX

-Beatbox performance-
Noge će vam dobro podgrijati najpoznatiji hrvatski beatboxer Surka. Zvukove koje Surka proizvodi svojim vokalnim sposobnostima već su mnogi prepoznali i iskoristili njegove talente u svojim skladbama. Kada ne surađuje s ostalim glazbenicima, Surka beatboxa na ulici, u klubovima, pod tušem… U svakom slučaju uživa u tome što radi, a itekako dobro zna prenijeti tu energiju i na publiku. Svaka izvedba je neponovljiva jer nastaje taj tren. Njegovi nastupi nikad nisu dosadni, nikad nisu isti, a plesa i groovea u KSET-u neće sigurno nedostajati.

 

 

Ulaz se otvara u 20h. Karte će se moći kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3), po pretprodajnoj cijeni od 25 kn. Na dan koncerta će cijena karte iznositi od 35 kn.
Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni