Vije-sti

Dva kreativca Surka i Jakša Jordes donose 'Neki novi đir'

Dva kreativca Surka i Jakša Jordes donose 'Neki novi đir'

Surka, naš najpoznatiji beatboxer, multi instrumentalist, pjevač i loop majstor predstavlja novi singl i video spot 'Neki novi đir' koji je realizirao u suradnji s majstorom od saksofona - Jakšom Jordesom. Iz kolektivnog kaosa dva eklektična Dalmatinca, koja se uglavnom 'ne mogu ništa dogovoriti', ispala je sjajna pjesma „Neki novi đir“.

Ta dva kreativna genijalca, uz hipnotizirajuće zvukove beatboxa, loopera, vokala i saksa, stvorili su ovu radiofoničnu super pjesmu.

'Neki novi đir' je nastala tako što je Surka, najbolji beatboxer Hrvatske, nazvao najotkačenijeg, ali i izutetno kreativnog 'tipa' na sceni, odličnog saksofonistu Jakšu Jordesa te mu javio da ima pjesmu za njih dvojicu. Jakša se složio te je uz solo na saksu ubacio rap koji je k'o lego kockica sjeo na savršeno mjesto.

Više o samoj pjesmi Surka je nadodao: „Pjesma je nastala puno prije nego što sam se sjetio da bi mogao pozvati Jakšu da gostuje na njoj. Ali, on je posegnuo za solom uz koji je ubacio svoj rap dio. I, to nam se svidjelo. Jakša je rap dio smislio taman kada je vozio pokraj Teslinog rodnog mjesta, Smiljana. 'Neki novi đir' govori o nama i o tome kako uvijek iskre frcaju kada smo negdi zajedno ili kada dijelmo stage. Uglavnom smo na rubu svađe, gotovo uvijek – to je naš temperament... Ali, opet, sve frca od ideja i energije...“

Za pjesmu „Neki novi đir“ snimljen je odličan prateći video spot čiju produkciju potpisuje Studio Jeka / redatelj, montaža i direktor fotografije: Marko Čordaš, asistent režije: Matijas Knežević, asistenti produkcije: Marina Mutak, Rikard Milašinović.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni