Vije-sti

Bezbeli Apstraklije unplugged u Jutru

Bezbeli Apstraklije unplugged u Jutru

Sarajlije Bezbeli Apstraklije ponovo stižu u Zagreb! Nakon koncerata u Medici, KSET-u te Močvari, gdje su se našli u ulozi predgrupe Kultur Shocka, ovog će puta uprizoriti unplugged koncert u jednom od najljupkijih mjesta u centru grada - baru Jutro.

Akustična svirka Bezbeli Asptraklija održana u Caffe baru Gogo u Sarajevu dobila  je svoj završetak u audio i video formatu. Sedam pjesama našlo se na ovom svojevrsnom  izdanju, od kojih se pjesma “OkoLinde“ može čuti i u studijskoj i akustičnoj verziji. Upravo tom pjesmom koja se ne nalazi na njihovom prvijencu Kad je bal nek je kanibal ovaj sarajevski trojac predstavlja svoje prvo unplugged izdanje.

Audio producent je Haris Ljumanović, montažer Sanel Preljević, snimatelj Haris Saračević, fotograf Nikola Blagojević, a za dizajn je bio zadužen Berin Tuzlić. Sve ukupno miksano je u studiju "Wood" u produkciji Pixel Sarajeva.

Nakon svibanjskog KSET-a u kojem su gostovali na rođendanskog partyju, Bezbelije su ponovo u Zagrebu i to 11. srpnja u 19 sati. Mjesto dešavanja je dvorište galerije-bara Jutro u Teslinoj ulici gdje će kroz unplugged svirku biti dijelom ljetnog programa.

Estamlija, Turbo Avazlija i Bassistaga rade na novom albumu Suza suzu stiže na kojem će se naći i duet s Srđanom Ginom Jevđevićem iz grupe Kultur Shock.

 

Facebook fan page benda

Službena stranica benda

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni