Vije-sti

Benjamin Clementine uskoro uživo u Kinu Šiška

Benjamin Clementine uskoro uživo u Kinu Šiška

Mercury Prize dobitnik – Benjamin Clementine, uoči nastupa u Kino Šiška objavio je potpuno novu pjesmu, naziva „Jupiter“. Ovaj osebujni glazbenik će u susjednoj Ljubljani nastupiti 5. rujna, svega deset dana prije objave novog studijskog albuma!

Engleski umjetnik, pjesnik, glazbenik te vokal u rangu Leonarda Cohena i Nine Simone, strastven kao Edith Piaf te miljenik Paula McCartneya, Zanea Lowea i Davida Byrnea, spreman je za objavu iščekivanog novog studijskog izdanja koje će nositi naziv „I Tell A Fly“, a u Hrvatskoj ga očekujemo 15. rujna. Novo izdanje hrvatskoj je publici dostupno u Google Play prednardužbi:
https://umhr.lnk.to/BCitellafly
 

Benjamin je s iščekivanog albuma prethodno objavio pjesme „Phantom of Aleppoville“ i „God Save The Jungle“. Sam je napisao i producirao pjesme „God Save The Jungle“ te „Jupiter“, dok „Phantom of Aleppoville“ produkcijski potpisuje Steve Sedgwick. Potonja pjesma dobila je i svoj prateći videospot.
Kad kažem Jupiter to je za mene kao da kažem Europa, Engleska, Edmonton. O Americi sam razmišljao na način – tamo su Trump i Clinton, tamo je bio napad u Orlandu , napad u New Orleansu, dok sam o svom mjestu stanovanja razmišljao kao o nečem sigurnom. No takvo mjesto više ne postoji, ništa više nije sigurno, niti neće biti. – otkriva Benjamin Clementine o novoj pjesmi.
 Novo izdanje „I Tell A Fly“ naslijedit će debi album „At Least For Now“(2015.), a publika će imati prilike uživo čuti pjesme čak 10 dana prije objave – 5. rujna u Kino Šiška, u Ljubljani, na njegovom jedinom koncertu u regiji.

Ulaznice dostupne na:
http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/benjamin-clementine-ljubljana-kino-siska-466303/event.html
http://www.kinosiska.si/dogodek/benjamin-clementine/


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni