Vije-sti

Barbara Munjas

photo: Barbara Munjas, credit: Sergio Cinghiale and Marco Roccaro

Barbara Munjas "Putem snova" stiže na Doru 2023

Barbara Munjas na krilima uspješnog prošlogodišnjeg albuma "Right Place & Right Time", novu godinu započinje sudjelovanjem na Dori 2023. na kojoj će se uz upečatljivu i osebujnu pjesmu "Putem snova" natjecati za nastup na ovogodišnjem Eurosongu.

"Nakon petnaest godina sam odlučila zatvoriti krug te se prijaviti na Doru. 2007. godine sam na Dori debitirala, doduše ne s vlastitom pjesmom, no ove godine idem sa svojom pjesmom u koju apsolutno vjerujem i na koju sam iznimno ponosna. Divan je osjećaj stajati iza onoga što predstavljaš!", ispričala je uzbuđena Barbara

Barbara na Doru stiže s pjesmom "Putem snova" za koju kaže da je drugačija od svega što su ona i njezin tim suradnika do sada napravili:

"Pjesma govori o buđenju intuicije, slušanju vlastitog instinkta koji je tu da nas navede na pravi put za koji smo predodređeni, te važnosti opreza glede toga kome ćemo na tom putu dati svoje povjerenje jer hoćeš ili nećeš puno je pokvarenog svijeta oko nas, a ako znamo slušati naš unutarnji glas on nas uvijek nekako upozori na takve ljude i situacije te nas navigira putem ka ostvarenju snova.

Ulaganje u znanje također ima vrlo važnu ulogu u razvoju tih primarnih, iskonskih, a pomalo potisnutih vještina. Glupost je svuda oko nas i bezrezervno otupljuje ljudske umove, te čini da gubimo vezu sa samim sobom, zato joj se treba othrvati znanjem."Tekst pjesme potpisuje sama Barbara, dok su glazbu napisali ona i Alen Bernobić koji je zaslužan i za aranžman te je odsvirao brojne dionice pjesme.

"Osim nas dvoje svoj doprinos pjesmi su dali Giorgio Giacobbi na saksofonu, Paolo Jus na basu, Camilla Collet na bubnju, Cristina Lubiana na pratećem vokalu te Alan Rešidović na gitari. Marko Kalčić je zaslužan za mastering pjesme.

Što se glazbe tiče, gradili smo ju da potencira atmosferu koju stvaraju stihovi sami po sebi i da im daje dodatnu snagu stvarajući nešto što kod slušatelja u glavi može stvoriti određenu sliku pri slušanju. U svojem kratkom trajanju prolazi kroz razne atmosfere. S obzirom na to da smo ju radili za Doru samim time smo joj pristupili i na način da bude iz naše perspektive podobna za natjecanje na Eurosongu. Ovo je ujedno i pjesma s kojom otvaramo rad na materijalu za hrvatski album.", otkrila je Barbara.

Pjesmu "Putem snova" prati i intrigantni video spot koji potpisuje Sergio Cinghiale.

"Sve nas jako veseli ovo iskustvo pred nama! Poseban je osjećaj predstaviti pjesmu kada znaš da će je čuti veći broj ljudi nego inače jer eto, glazba iz alternativnog svijeta malo teže dopire do slušatelja, a Dora je savršeno mjesto za predstaviti se!", zaključila je Barbara.

Barbara će na Dori nastupiti 11. veljače, a live prijenos iz Opatije biti će moguće pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije.

Pjesma "Putem snova" dostupna je na svim streaming servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni