Vije-sti

Barbara Munjas potpuno iskreno o bliskim odnosima u pjesmi

photo: Barbara Munjas, credit: Ira Tomić

Barbara Munjas potpuno iskreno o bliskim odnosima u pjesmi "Laž na laž"

Nakon odličnog singla "Gone back" kojim je momentalno osvojila publiku, kantautorica Barbara Munjas predstavlja svoj novi singl "Laž na laž".

U pjesmi "Laž na laž" Barbara, kako je i navikla svoju publiku, potpuno iskreno i otvoreno progovara o kompleksnosti međuljudskih odnosa. Tematika pjesme je stavljena u kontekst ljubavne priče jer nam je ipak tema ljubavi svima bliska.

"Pjesma je nastala na samom kraju 2019. godine i vrlo brzo nakon toga je većina pjesme i snimljena, ali je tek nedavno završena kada su se pjesmi pridružili Alen Bernobić i Goran Salvi. Trebalo joj je da malo odleži prije samog finiširanja jer svaki period života nosi svoje boje i da sam je završila 2019. sigurno ne bi zvučala ovako kako zvuči ovdje i sada.“, ispričala je Barbara.

"U periodu nastanka pjesme bila sam pod utjecajem trudničkih hormona i razmišljala sam o svačemu pa sam tako krenula u razmišljanja o odnosima i prijateljstvima koja se temelje na lažima i završila na tome da je ipak najgore to da lažete sami sebe i da živite u poricanju vaše stvarnosti. 

Time riskirate vlastito zdravlje, stopirate esenciju vlastitog bića da slobodno bira ono što istinski osjeća jer ste stvorili tu lažnu sliku sebe samome sebi, a na kraju i drugima, te ju morate održavati i hraniti, a hranite je najčešće novim lažima.

Gomilate laži i stvarate pritisak na koji će kroz vrijeme vaše tijelo odgovoriti, pokazati otpor i zaprijetiti kakvom bolešću od koje na kraju “na smrt iskrvarite”. Amerika je davno otkrivena, ali eto, mali podsjetnik da laganje nije zdravo dobro dođe jer mi se čini da su laži danas na svakome koraku, sveprisutne u našim životima i nažalost su postale normalne!

Također, u posljednje vrijeme je u zraku sveopće prisutno mišljenje da je dovoljno razmišljati pozitivno da bi se stvari dogodile, naravno pozitivno razmišljanje je veliki plus, ali ipak to ne ide samo tako, treba raditi na tome da ti se dobre stvari dese ili da popraviš neki “kvar” u životu, jer ako pred problemom zatvorimo oči on neće nestati, tu je i dalje, postoji i radi štetu dok se mi pravimo da ga nema.", otkriva Barbara.

Pjesma je producirana i miksana u duetu Barbara Munjas i Alen Bernobić, mastering je napravio Marko Kalčić, a osim Barbare na pjesmi su sudjelovali Alen Bernobić na bas gitari i djelomično na  klavijaturama, te Goran Salvi koji je svirao bubanj. 

Spot za pjesmu" Laž na laž" potpisuje Barbarina dugogodišnja suradnica Ira Tomić, a sniman je u bajkovitom krajoliku u blizini Rijeke koji upotpunjuje atmosferu pjesme.

Pjesma "Laž na laž" dostupna je putem svih digitalnih servisa.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni