Vije-sti

Anna Moor -

Anna Moor - "Blizu vode" u potpuno novoj interpretaciji

Ljeto je i dok smo još uvijek blizu vode, Anna Moor objavila je novu verziju nedavno objavljenog singla "Blizu vode" koji asocira na ljeto i morske avanture.

Iako je pjesma antiljetna, ipak nas vodi u dubine mora, na usamljene plaže i u nesitražena prostranstva Jadrana gdje je i snimljen videospot.

Aranžman nove verzije pjesme potpisuje producent i dugogodišnji glazbeni suradnik Anne Moor - Marin Hraščanec (Intek Music).

Kad smo radili "Blizu vode", Marin i ja smo imali svaki svoju viziju. Meni su obje bile super i jednostavno mi je bilo logično da obje izađu. Sad imamo i dva spota Inspirirani hvarskim podmorjem i ljetujući s divnom ekipom iz Rotterdama, snimili smo čudesne kadrove pod morem te sam se ja odlučila poigrati montažom. - kaže Anna Moor.

O zajedničkoj suradnji Marin kaže sljedeće: "nna Moor je mlada autorica koja umije iz jednostavne glazbene konstrukcije izvući čitav niz vrlo kompleksnih emotivnih slika potkrijepljenih izvrsnim tekstovima koje pričaju o duboko proživljenim temama. Predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo surađivati s njom, što se, eto, potvrđuje i ovom novom verzijom njezine pjesme "Blizu vode".

Baveći se glazbom već sam davno shvatio da je svako nadahnuće proizvod trenutka, okolnosti, te da je svaka nova izvedba doslovno neponovljiva. U tome je čar muzike! Isto je i u produkciji glazbe kojom se može uhvatiti taj pravi trenutak, osjetiti prava inspiracija umjetnika i iznijeti ideja u najboljoj mogućoj formi. Meni je ovo bio veliki izazov, poigrati se i uokviriti djelo Anne Moor drukčijim okvirom, dati mu jedno novo ruho. Mislim da je interpretacija dokaz da jedna izvrsna ideja može biti prezentirana na više načina, a svaki od njih može podvlačiti drukčije boje, stvarati novu i ponešto drukčiju estetiku."

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni