Vije-sti

Objavljene nominacije za drugu Rock&Off nagradu!

Objavljene nominacije za drugu Rock&Off nagradu!

Na konferenciji za medije održanoj 8. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture otkrivene su nominacije za drugu Nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off.

Pjevač i pijanist J.R. August osvojio je čak 5 nominacija, a slijede ga jazz projekt Chui, zagrebački Porto Morto te riječki duo The Siids s po četiri nominacije.


Overflow brani rockerske snage s tri nominacije, koliko su također dobile sjajne Aklea Neon i Sun U.

Među nominiranima su i prošlogodišnji dobitnici Detour, Vojko V, Jonathan te The Strange, uključujući i Irenu Žilić, Gorana Bareta & Majke, Kandžiju, Sachera, Pavla Miljenovića, Tonija Starešinića, U pol' 9 kod Sabe, Valentina Boškovića, Urbana & 4 te Z++.


Stručni žiri sastavljen od 77 novinara i medijskih djelatnika iz čak 40 različitih medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj u dva kruga glasanja. Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". Za drugu Nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off pristiglo je preko čak 400 prijava te pred žirijem nije bilo lagan posao.

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu „Iskonovu nagradu publike“ koja će se odabrati neposredno prije same dodjele na njihovim web stranicama. Suradnju s Rock&Offom komentirali su i iz Iskona. "U Iskonu, iako smo telekom a ne glazbena industrija, njegujemo iste vrijednosti kao Rock&OFF. U obje organizacije kao urbani alternativci želimo upoznati što više ljudi s kvalitetom proizvoda koji imaju svrhu i sjajan karakter. Projekt se zato odlično uklopio i u Iskonovu sponzorsku strategiju „Zaljubljeni u dobru glazbu".

 

credit: Filip Kovačević/Unison


U 2020. godini, uz samu dodjelu nagrada, u suradnji s Rock&OFF-om realizirat ćemo još nekoliko inicijativa, meðu kojima je i druga sezona uspješnog Velikog glazbenog kviza u Tvornici kulture" - objasnio je Krešimir Madunović, predsjednik Uprave Iskona. Glasovanje za Iskon nagradu publike, izvođačima izuzetno dragu kategoriju, kreće 10. siječnja na stranici www.iskon.hr. Zaljubljenici u dobru glazbu mogu ostaviti svoj glas jednom dnevno najkasnije do 29.1.2020. godine. Najsretnijih troje osvojit će Denon glazbene nagrade: gramofon, wi-fi zvučnik i slušalice.

Tko su pobjednici druge Nezavisne novinarske nagrade Rock&Off saznat ćemo 30. siječnja ove godine na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture.
I ovogodišnje nominacije od strane čak 77 glazbenih novinara su pokazale širinu i kvalitetu mladih rock&off bendova koji na žalost nemaju priliku doći do široke javnosti. Nadamo se da će im ove nominacije, možebitna nagrada i mogućnost prezentiranja kroz ostale projekte Rock&Off nagrade kao što su Rock&Off Radio, Skener, Veliki Rock&Off kviz i tjedan Rock&Off-a u sklopu Mjeseca hrvatske glazbe u Rijeci u ožujku ove godine omogućiti da se njihov trud i glazbena kvaliteta čuju što šire - istaknuli su iz organizacije Rock&Off nagrade.

 

Za nagrade u kategorijama nominirani su:

Album godine:
Chui - Iz kapetanovog dnevnika
J.R. August - Dangerous Waters
Porto Morto - Portofon
Sun U - Discover
The Siids – Brutalist
 
Pjesma godine:
Overflow - Words
Porto Morto - Hodaj
Sacher - Mene nisi nikad volila
Urban & 4 - Iskra
Valentino Bošković - Brian May
 
Koncertni izvođač godine:
Chui
Goran Bare & Majke
J. R. August
Jonathan
The Strange
 
Veliki prasak:
Aklea Neon
J. R. August
The Siids
 
Rock&Off:
J.R. August
Overflow
Porto Morto
 
Pop&Off:
Detour
Irena Žilić
U pol 9 kod Sabe
 
Rap&Off:
Kandžija
Vojko V.
Z++
 
Electro&Off:
Aklea Neon
Sun U
The Siids
 
Jazz&Off:
Chui
Pavle Miljenović
Toni Starešinić

 

credit: Filip Kovačević/Unison

 

Podsjetimo, Rock&Off je nakon uspješnog prvog izdanja prošle godine široj javnosti kroz medijsku aktivnost prezentirao sjajnu glazbenu scenu koja često nije u fokusu iste. Iz same nagrade su već u prvoj godini proizašla i četiri projekta; Veliki Rock&Off glazbeni kviz i Rock&Off Radio u suradnji s Iskonom te Skener i Mala škola Rock&Off novinarstva koji svaki na svoj način doprinose popularizaciji rock&off glazbenih žanrova, autora i izvođača što dodatno osnažuje ideju Rock&Offa kao glazbene platforme za prezentaciju glazbe koja ne spada u „srednju struju“ najširoj javnosti.

U međuvremenu, sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off  Facebook stranici.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni