Vije-sti

Amy LaVere & Will Sexton krajem mjeseca u Klubu

Amy LaVere & Will Sexton krajem mjeseca u Klubu

Izvrsna kantautorica i kontrabasistica Amy LaVere ponovno će nastupiti pred zagrebačkom publikom u pratnji odličnog gitarista i producenta, Willa Sextona. Glazbenica će 26. travnja nastupiti u Klubu, a karte već možete nabaviti u pretprodaji.

Amy LaVere u stalnom je pokretu, a živi svoj san. Tijekom čitave svoje karijere, nastupala je diljem svijeta, a najviše u SAD-u. Njen prvi glazbeni projekt je punk-rock bend Last Minute, nakon čega se udaje za Gabea Kudela, bivšeg kontrabasista benda The Legendary Shack Shakers koji je naučio svirati kontrabas te su osnovali duo The Gabe & Amy Show. Rastaju se 2003. godine, no Amy i dalje nastavlja svirati kontrabas i pisati pjesme.

Paralelno s glazbenom karijerom, Amy se pojavljuje u dva filma; "Walk The Line" u ulozi Wande Jackson te u "Black Snake Moan". Nedugo potom Archer Records izdaje njezin prvi solo album "This World Is Not My Home". Između ostalih, na ploči je surađivala s legendarnim Jimom Dickinsonom i posljednjih godina vrlo utjecajnim Jimbom Mathusom (Squirrel Nut Zippers). S Jimom Dicksonom surađuje na albumu "Anchors & Anvils" te EP-ju "Dies of Love", a njegova smrt i raskid veze s Paulom Taylorom obilježili su njen sljedeći album "Stranger Me" iz 2011. godine.

S kolegicama Shannon McNally i Valerie June osniva kantautorski trio, nakon čega se sve tri pojavljuju u supergrupi Luthera Dickinsona, "The Wandering". Posljednji album "Runaway Diary" Amy je objavila prošle godine kada je nastupila u Zagrebu, a ponovno dolazi s Willom Sextonom koji je svirao gitare na njenom posljednjem albumu.

Klub se pobrinuo da još jednom uživate u baršunastom glasu ove talentirane mlade kantautorice, za čije se koncerte uvijek traži karta više.

Ulaznice su 30 kn u pretprodaji, na dan koncerta 40 kn.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni