Vije-sti

Americana velikani Giant3Sand predvodi prvi Šakan festival

Americana velikani Giant3Sand predvodi prvi Šakan festival

Prvo izdanje Šakan Festivala održat će se 10. i 11. kolovoza 2016. godine u Brelima, na platou/džigi ispred Hotela Soline.

Nakon 30 godina iznimne karijere, američki band Giant3Sand najavljuje svoj kraj. No, prije konačnog razlaza, izdat će retrospektivni box set naziva "The Sun Set" i krenuti na posljednju turneju na kojoj će svoj posljednji nastup u Hrvatskoj održati 11.kolovoza 2016. u Brelima kao glavni izvođač novopokrenutog Šakan Festivala. Bolji nastup za svoje prvo održavanje nijedan festival ne može zamisliti. Svi oni željni duhovne obnove, neka se ovo ljeto zapute u prelijepu podbiokovsku idilu gdje će se po prvi puta susresti hrvatski i američki jug.

Howe Gelb i njegovi Giant3Sand jedni su od najcjenjenijih autora americana scene. Gelb je, između ostalih, "otkrio" i Joeya Burnsa i Johna Convertinoa (Calexico) koji su dobar dio devedesetih proveli u Giant3Sand, prije svjetske popularnosti s matičnim bendom. Gelb je "iskopao" i M. Warda i Grandaddy, a kroz veliku diskografiju Giant3Sand prošli su i traga (uz spomenute) ostavili i Victoria Williams, Neko Case, Juliana Hatfield, PJ Harvey, Vic Chesnutt, Steve Wynn, Isobel Campbell i drugi.

Više informacija o ulaznicama i drugim izvođačima

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni