Vije-sti

Giant Sand ponovno u Močvari

Giant Sand ponovno u Močvari

Pet godina nakon prvog zagrebačkog gostovanja, Howe Gelb 30.11. ponovo vraća svoje Giant Sand u Močvaru.

Na turneji koja ujedno slavi 30 godina rada benda i objavljivanja prvog albuma “Valley of Rain”Gelb u formaciji Giant³Sand u Močvari promovira novi album“Heartbreak Pass”. Objavljen početkom svibnja pri New West Records,“Heartbreak Pass” predstavlja najbolji album benda još od albuma “Chore of Enchantment” iz 2000. godine, a ujedno i jedan od najboljih u ukupnom Giant Sandkatalogu. U stvaranju albuma sudjelovala je sada već tradicionalno neformalna postava benda, a album je, osim u Gelbovim matičnim pustinjama Tuscona i Arizone, sniman i u Kanadi, Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji, pa čak i Hrvatskoj. Uz brojne goste poput Jasona Lytlea (Grandaddy), Johna Parisha (PJ Harvey) i Stevea Shelleya (Sonic Youth), na albumu “Heartbreak Pass” vokalno je gostovala i našaLovely Quinces aka Dunja Ercegović koja je u duetu s Gelbom otpjevala sjajnu pjesmu “Hurtin’ Habit”. Uz to, Dunja kao član Giant³Sanda trenutno putuje Europom gdje se bend nalazi na prvom dijelu promotivne “Heartbreak Pass/30th Anniversary” turneje.

Howe Gelb i njegovi Giant Sand jedni su od najcjenjenijih autora nove američke alt-country scene. Američki folk i roots rock koji kroz posljednjih desetak godina doživljava svoj revival, a ujedno i najveću popularnost, jedno od svojih najvažnijih ishodišta imaju baš u radu benda Giant SandGelb je, između ostalih, “otkrio” i Joeya Burnsa iJohna Convertinoa (Calexico) koji su dobar dio devedesetih proveli u Giant Sandu, prije svjetske popularnosti s matičnim bendom. Gelb je “iskopao” i M. Warda iGrandaddy, a kroz veliku diskografiju Giant Sanda prošli su i traga (uz spomenute) ostavili i Victoria WilliamsNeko CaseJuliana HatfieldPJ HarveyVic ChesnuttSteve WynnIsobel Campbell i drugi.

Nakon što je u Zagrebu gostovala većina imena nove američke muzike, sretni smo da se u Močvaru ponovo vraća i jedan od njenih duhovnih očeva, a posebno u trenutku objavljivanja jednog od najboljih albuma u 30 godina dugoj karijeri. Navucite svoje kaubojske čizme i uživajte u pustinjama Arizone koju vam u Močvaru donose Howe Gelb i Giant³Sand.
Informacije o cijeni ulaznica uskoro

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni