Vije-sti

Šakan festival u Brelima objavio lineup i cijene ulaznica

Šakan festival u Brelima objavio lineup i cijene ulaznica

Prvo izdanje Šakan Festivala održati će se 10. i 11. kolovoza 2016. godine u Brelima, na platou/džigi ispred Hotela Soline, a osim brojnih domaćih izvođača, na festivalu nastupit će i americana velikani Giant Sand.

Nakon 30 godina iznimne karijere, američki band Giant3Sand najavljuje svoj kraj. No, prije konačnog razlaza, izdat će retrospektivni box set naziva "The Sun Set" i krenuti na posljednju turneju na kojoj će svoj posljednji nastup u Hrvatskoj održati 11.kolovoza 2016. u Brelima kao glavni izvođač novopokrenutog Šakan Festivala. Bolji nastup za svoje prvo održavanje nijedan festival ne može zamisliti. Svi oni željni duhovne obnove, neka se ovo ljeto zapute u prelijepu podbiokovsku idilu gdje će se po prvi puta susresti hrvatski i američki jug.

Howe Gelb i njegovi Giant3Sand jedni su od najcjenjenijih autora americana scene. Gelb je, između ostalih, "otkrio" i Joeya Burnsa i Johna Convertinoa (Calexico) koji su dobar dio devedesetih proveli u Giant3Sand, prije svjetske popularnosti s matičnim bendom. Gelb je "iskopao" i M. Warda i Grandaddy, a kroz veliku diskografiju Giant3Sand prošli su i traga (uz spomenute) ostavili i Victoria Williams, Neko Case, Juliana Hatfield, PJ Harvey, Vic Chesnutt, Steve Wynn, Isobel Campbell i drugi.

10. kolovoza:
Igor Duraković
J.R. August
Sara Renar
Lovely Quinces
11. kolovoza:
Cloud 68
Spiridon
Das Rage
M.O.R.T.
Giant³ Sand 

Cijena ulaznice
dnevna 40 kn /// festivalska 50 kn

Od 20. lipnja, festivalske ulaznice možete naći u: Dirty Old Shop (Zagreb), Rockmark (Zagreb), Caffe Bar "Basket'' (Split), Tabacco shop (Brela)
Također svoju dnevnu ili festivalsku ulaznicu možete rezervirati preko FB stranice www.facebook/sakanfest, koja će kupce čekati na ulazu u festivalski prostor.
Uz ulaznicu ostvarujete i besplatan parking, nedaleko od festivalskog prostora.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni