Vije-sti

Album filmske glazbe za „Avatar: The Way of Water” donosi i pjesmu The Weeknda

Album filmske glazbe za „Avatar: The Way of Water” donosi i pjesmu The Weeknda

Otkriven je „Avatar: The Way of Water (Original Motion Picture Soundtrack)”, glazbeno izdanje koje prati drugi nastavak jednog od najpoznatijih filmova Jamesa Camerona.

Uz glazbu Grammyjem nagrađenog skladatelja Simona Franglena, album filmske glazbe uključuje i pjesmu „Nothing is Lost (You Give Me Strength)” koju je napisao i izveo The Weeknd, a u suradnji producirali Swedish House Mafia i Simon Franglen. „Avatar: The Way of Water (Original Motion Picture Soundtrack)” dostupan je na svim glazbenim platformama: https://20thcenturystudios.lnk.to/AvatarTheWayOfWater

Franglen, koji je surađivao sa skladateljem Jamesom Hornerom na originalnom filmu „Avatar”, nastavio je tamo gdje je Horner stao nakon tragične smrti 2015. godine. Franglen je tako veliki dio posljednje tri godine proveo skladajući trosatnu glazbu za aktualni filmski Jamesa Camerona. Uz to, skladatelj stoji i iza glazbe za tematski park „Pandora–The World of Avatar”, koji je otvoren u Walt Disney Worldu na Floridi u svibnju 2017. godine, a već radi i na sljedećem nastavku „Avatara” koji je najavljen za 2024. godinu.

Radnja filmskog spektakla Jamesa Camerona „Avatar: The Way of Water” (koji se može pogledati i u hrvatskim kinima), nastavlja se više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela iz 2009. godine. Nastavak prati priču o Jakeu Sullyju i Neytiri - koji su sada roditelji - te nevoljama koje ih prate, bitkama koje vode da bi preživjeli i tragedijama kroz koje prolaze. U filmu glume Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Rabisi, Kate Winslet i drugi.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni