Vije-sti

M.O.R.T. novim singlom

M.O.R.T. novim singlom "Na cesti" najavljuje zagrebački koncert

M.O.R.T., punk-blues bend iz Sinja poznat po svojim žestokim taktovima i odličnim pjesmama u ožujku je predstavio novi, hvaljeni album "Tužna kocka". Nakon sjajnih singlova "Plamen što kriješ" i "Volim", novim singlom "Na cesti", M.O.R.T. najavljuje veliki zagrebački koncert 7. listopada u Tvornici kulture.

"Pjesma je napisana u momentu tjeskobe negdje na cestama Balkana. Govori o onoj nelijepoj i opasnoj strani konstantnog putovanja. O polusvijetu, zapravo o pravom i realnom svijetu. Svi likovi nabrojeni u pjesmi su likovi koje susrećemo, ali ti likovi smo i mi sami ili ono sto bismo mogli postati u ovom prevrtljivom i opasnom svijetu koji punom brzinom vozi ka ludilu. Sam naslov 'Na cesti' preuzet je od istoimene knjige Jacka Kerouaca u kojoj i on uzima cestu kao alegoriju za život”, objasnio je priču iza novog singla John, vokal M.O.R.T.-a.

"Tužna kocka" je road trip album, a pjesma "Na cesti" doslovno dočarava to putovanje kroz prostor i emocije, gdje je u 5:18 minuta nabrojano sve što se može vidjeti na cesti "života". Gledano stilski, pjesma je mješavina punka, metala, bluesa, hard rocka i garažnog rocka, a opet sve je to u nekom svom suludom skladu koji se može u prenesenom značenju nazvati “M.O.R.T.”. Fascinatan rast od laganijeg, gotovo nježnog uvoda, pa sve do razornog midtempa pospješenog izmučenim Johnovim vokalom savršeno je prikazana sličica, bez pretjeranog uljepšavanja ili kritiziranja, one najmanje razvikane Hrvatske, koja se krije ispod svih prirodnih ljepota na koje smo ponosni. U pripremi je i pripadajući videospot koji će premijerno biti prikazan uoči koncerta.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji 35 kn, a na dan koncerta 50 kn. 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni