Vije-sti

5. Lake Fest u Nikšiću - Headlineri festivala Guano Apes

5. Lake Fest u Nikšiću - Headlineri festivala Guano Apes

Ove godine u Nikšiću održati će se jubilarni peti LAKE FEST! Crnogorski festival koji iz godine u godinu privlači sve veći broj Hrvata, trajat će punih 6 dana od 11. do 16. kolovoza.

Prva 3 dana festival će se održavati na platou Doma revolucije u samom centru grada Nikšića. Ulaz će biti besplatan za sve one koji žele upoznati festival i zagrijati se za veliku završnicu. Nakon ovog warm up-a, festival seli na već svima poznatu glavnu pozornicu na jezeru Krupac. Tamo će posjetitelje čekati izvođači iz regije, ali i čak 3 velika inozemna benda. Prvi za sada potvrđeni inozemni headliner je Guano Apes koji dolaze u sklopu turneje za aktualni album Offline.

Na platou će nastupati manje i više poznati autorski bendovi iz cijele regije: Elemental, Rundek Cargo Trio, Josip A Lisac, Sassja, Pankrti, Samostalni referenti, Riblja čorba, Babe, Goblini, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejakovic, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Mortal Kombrat, Stereo banana, Uzemljenje, Igra duhova i mnogi drugi.

Lake fest iz godine u godinu ima sve više regionalnu publiku tako da posjetitelji za vrijeme boravka u Nikšiću mogu iskoristiti i odličnu povezanost sa svim dijelovima Crne Gore. Samim time mogu brzo doći i do najatraktivnijih turističkih mjesta poput crnogorskog primorja. Najznačajnije i najatraktivnije prirodne znamenitosti šire okolice Nikšića su kanjoni rijeka Tare, Komarnice i Pive. Kanjon Tare predstavlja prirodnu ljepotu na svjetskoj razini i po mnogima je najljepši na cijelom svijetu.

Zato su ove godine prva tri dana festivala osmišljena da uz glazbeni i umjetnički, nude i vrlo bogat turistički sadržaj. U vidu vrlo povoljnih grupnih avanturističkih jednodnevnih izleta, posjetitelji će moći splavariti rijekom Tarom, obići Kotor, okupati se u Perastu i posjetiti Manastir Ostrog.

U suradnji sa Triatlon savezom Crne Gore, u subotu, 15. kolovoza 2015., održat će se natjecanje u triatlonu.

Ono po čemu je Lake fest najviše prepoznatljiv je kamp koji će, kao i do sada, biti besplatan. Za sve bikere organiziran je poseban moto – kamp s parkingom koji je  pod konstantnim nadzorom zaštitara.

Cijene ulaznica je ista kao i prošle godine, a iznosi 10 eura za jednu večer ili paket ulaznica za sve tri večeri koji možete kupiti za samo 25 eura. Ulaznice za Lake fest od ove godine moći će se kupiti i u Hrvatskoj.

Sve informacije pratite na http://bpm.menart.hr/

Ili na službenoj stranici Festivala.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni