Specijal

Sound Report slavi peti rođendan!

Sound Report slavi peti rođendan!

Nekoliko rečenica iz tipkovnice osnivača portala, Filipa Bušića, povodom petog rođendana portala.

 

Dragi čitatelji, prijatelji i partneri portala,

na današnji dan, 15. siječnja 2014. s radom je počeo, u skromnom formatu bloga, Sound Report.

Pokrenut od strane Ane Hotko i moje malenkosti, na jednoj zimskoj kavi se rodila ideja da bismo mogli nešto početi piskarati i fotkati koncerte kako bismo nekim ljudima bolje približili domaću underground scenu, koja je tada bila u cvatu, ali i drugima prenijeti svoju ljubav prema glazbi. Nećemo lagati da nam se i svidjela ideja ići češće i na nastupe većih izvođača i, tu i tamo, umjesto ulaznice zauzvrat napisati najavu i izvještaj. Tada nismo imali snove o ozbiljnom i priznatom glazbenom magazinu i nismo mislili da će naše izvještaje kroz godine početi čitati tisuće ljudi diljem regije. Puno toga se u tih pet godina promijenilo.

Nakon nekog vremena dobili smo pravu web stranicu (hvala Sandro, Ana i Ivan), otvorili udrugu i registrirali se kao elektronički medij, a uredništvo je raslo. Upoznali smo nove ljude, a preko Sound Reporta su se rodila i brojna prijateljstva.

Mnogi promotori, organizatori koncerata, diskografi i izvođači prepoznali su našu predanost glazbi i sceni te su nam dali priliku da se iskažemo, a danas smo brojnim koncertima, festivalima i glazbenim događajima medijski pokrovitelj, a izvođačima snažan partner. Tijekom godina stvorili smo i snažnu bazu fanova i čitatelja bez kojih ne bismo bili ovdje gdje jesmo, jer Vi ste oni koji nas svakodnevno tjeraju da svoje slobodno vrijeme posvećujemo stvaranju novog i kvalitetnog sadržaja i za to Vam se od srca zahvaljujemo.

U ovih pet godina donijeli smo izvještaje i galerije s preko tisuću koncerata, napisali stotine intervjua i recenzija albuma, a svakodnevno se trudimo pružiti čitateljima najnovije glazbene vijesti i zanimljivosti iz Hrvatske i svijeta.

Naše uredništvo nema stalno zaposlene koji osam sati svaki dan kreiraju sadržaj, ali zato ima predane volontere, novinare i fotografe, koji uz stalan posao, fakultet i brojne druge obveze veliku količinu svojeg slobodnog vremena svakodnevno predaju Sound Reportu, pogotovo naša glavna urednica Maja Trstenjak i njena zamjenica Mirta Klarić, bez kojih više ne znam kako bi ovaj portal funkcionirao. Ako i netko od Vas želi postati dio ove obitelji, slobodno nam se javite.

Neću Vas previše daviti dalje, samo ću još jednom reći hvala Vam na ovih pet predivnih i uzbudljivih godina, i nadam se kako ćemo zajedno rasti na neke nove razine. Prije pet godina nisam mislio da će Sound Report biti na ovoj razini, pa neću trenutno ni razmišljati gdje ćemo biti za sljedećih pet godina, idemo, dan po dan, u neke nove izazove i pobjede.

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."