Specijal

Premijera: Projekt -

Premijera: Projekt - "Zaustavi vrijeme"

Projekt čini skupina riječkih iskusnih glazbenika koji pod zajedničkim nazivom djeluju od jeseni 2018. godine. Početak zajedničkog rada obilježavaju snimanjem tri singla u studiju GIS nedaleko Rijeke, nakon čega slijedi suradnja s izdavačkom kućom Aquarius Records.

"Gdje će nas put odvesti ne možemo sa sigurnošću potvrditi, ali ono što je sigurno - trajat će isključivo dok budemo sposobni ispunjavati vlastita kreativna očekivanja i zadovoljstvo."- kaže ekipa iz benda Projekt te o aktualnom singlu nadodaje -

"Pjesma se bavi trenucima koje smo zapravo svi proživjeli. Ponekad svjesna želja, ponekad nekontroliran nagon da zamrznemo određenu emociju kako se s vremenom ne bi u potpunosti izgubila ili još `gore` , izmijenila. Ono što vrlo brzo naučimo je činjenica da su promjene jedina konstanta, a sve ostalo moramo usmjeriti našim naporima da se mi sami prilagodimo (kako god znamo i umijemo). Unatoč tome taj isti nagon nikada ne jenjava pa u čast svima onima koji ostaju i trude se... sretno!" 

Singl je premijerno emitiran u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja na drugom programu Hrvatskog radija, a sada vam donosimo i Projektov novi vizualni uradak - videospot za dotični singl.
O  ideji i realizaciji spota Projekt kaže:

"Oko same ideje spota trudili smo se ispratiti uvjerenje da video uradci ne bi trebali jasno i direktno vizualno komunicirati poruku isključivo autora teksta i glazbe, već interpretaciju te audio-vizualni doživljaj pjesme u što većoj mjeri prepustiti slušateljima odnosno gledateljima.
 Imajući to na umu, dogovorili smo druženje članova benda u ranim jutarnjim satima na mjestu gdje se u zimskom periodu ponekad čini, kako to često kažemo, kao da je vrijeme stalo. Unatoč tome, prikazana je neizbježna borba svakoga pojedinca, ne sa samim vremenom već sa ponekad nesvjesno uloženim naporima i željom da određeni trenutak produžimo dovoljno dugo da postignemo osjećaj da smo ga u potpunosti iskoristili i proživjeli.
 Koliko god da smo se rano probudili za snimanje ovoga spota i zaista naizgled pronašli mjesto na kojem se čini da postoji šansa da tako nešto ostvarimo, vrijeme nam je proletjelo, zapis je ostao u video formatu i zapravo smo donekle postigli što smo priželjkivali, jer ćemo se uvijek moći na kratko vratiti i prisjetiti baš tog trenutka kada smo izvadili nekoliko kamera i na taj način pokušali `zaustaviti` vrijeme."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni