Specijal

Kako je nastala...

Kako je nastala... "Ja volim samo sebe" (Psihomodo pop)

U petak, 15. rujna, Unpljugd se iz Gavelle seli u Vintage Industrial Bar.

Ususret ovom posebnom koncertu Davor Gobac nam je otkrio kako je nastala njihova najpoznatija pjesma, "Ja volim samo sebe" koju će sigurno izvesti u akustičnoj verziji. No, to nije sve. Saznali smo kako je nastao i malo praščić "Pinokio". Pročitajte u nastavku.

Pjesma "Ja volim samo sebe" je nastala tako da je Šparka donio riff. Iz zezanja je svirao "Ja sam mala maca, ti si mali miš" (otpjevano refrenom pjesme). Ja velim, pa to je dobar riff, 'ajmo napraviti pjesmu. I onda smo nekako, na kraju snimili muziku, ali bez teksta. I onda sam ja šest mjeseci čekao nekakvu ideju, jer mi je bilo baš važno da napišem dobar tekst jer je muzika bila odlična. Konačno mi je pala ta egoistična ideja "Ja volim samo sebe" i konačno je snimljen i tekst. Iako je već postojao demo, bez teksta.

 

 

Pinokio je nastao u Amsterdamu u potkrovlju dok sam čitao Playboy. Vidio sam jednu šalu gdje razgolićena dama sumnjivog morala drži Pinokija za veliki nos i leži u sijenu u štali. Veli: "Pinokio ne moraš skidati gaćice". Ta mi je šala dala ideju, pa reko', zašto to ne bi bila pjesma. I eto, rodio se Pinokio. S velikim nosom. Laži, laži moj praščiću mali.

 

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report